Primer Nedir? Ne İşe Yarar?

Kadınların en önem verdiği şeylerden biri de cilttir. Güzelliğe önem veren kadınlarda primer kullanıyor. Genellikle herkesin ilgilendiği primer sık sık konuşulan bir konu. Kendilerini daha güzel ve ilgi çekici görmek isteyen kadınların tercih ettiği bu ürün nedir? Ne işe yarar? İşte cevabı haberimizde...

 

Kozmetik astar, kapatıcılığı artırmak ve kozmetik ürünün yüzde kalma süresini uzatmak için başka bir kozmetikten önce uygulanan bir kremdir. 

 

Primer nasıl kullanılır?

 

Primer, derinlemesine temizlenmiş olan cilde makyajdan önce uygulanan bir katmandır. Primer, makyaj ile cilt arasında bir katman görevi görür. Pürüzsüz ve makyaj bazı uygulanmış olan bir cildin üzerine fondöten ve pudra uygulandığı zaman çok daha güzel ve başarılı bir sonuç alabilirsiniz.

 

Primer ne işe yarar?

 

Siyah nokta, akne, sivilce ve leke gibi cilt kusurlarını gizlemeye ve cilt yüzeyini düzleştirmeye yarayan makyaj bazlarına 'primer' adı da verilir. Makyaj bazı, makyajın cilt ile bütünleşmesini ve kalıcı olmasını sağlar.

 

Primer cilde zararlı mı?

 

Cildinizde erken yaşta kırışıklıkların oluşmasına ve akne problemlerine neden olur. Primer yani makyaj bazı kullanımının da cildinize zarar verme ihtimali var ancak bu tamamen nasıl kullandığınıza bağlı. Eğer makyaj bazı gün boyunca yüzünüzde kalıyorsa, bu cildiniz için oldukça tehlikeli.

 

Primer hangi aşamada kullanılır?

 

Yüz için olan primer; genellikle fondöten öncesinde uygulanır. Sabitlendikten sonra üzerine ten makyajı yapılır. Cilt yapısına, cildin yağlı veya kuru oluşuna göre seçilmesi önemlidir. Özellikle gece için ağır makyaj yapıldığında ya da uzun süre kalıcı olan bir makyaj istendiğinde uygulanmalıdır.