Protez Tırnak Nedir?

Kadınların en önem verdiği şeylerden biri de tırnaktır. Güzelliğe önem veren kadınlar tırnak yaptırırken nelere dikkat etmelidir?  Protez tırnak nasıl yapılır? Tırnaklarımıza nasıl bakmalıyız? Protez tırnağın zararları nelerdir? Cevabı haberimizde...

 

Protez tırnak, kişiye sağlıklı ve estetik bir tırnak görüntüsü vermek amacıyla kendi tırnağınızın üzerine yapılan bir işlemdir. Olan tırnağımızın uçlarına yapıştırılan tip adı verilen plastik tırnak eklentilerinin üzerine uv/led lambada donan bir jel uygulanarak tekrar şekillendirme işlemidir. Tırnak uzama hızına göre önerilen ortalama süre 3-4 haftadır. Periyodik protez tırnak bakımları yapıldığı sürece istenilen süre kadar kullanılabilir ve kişi istediği zaman da çıkartılabilir.

tırnak

 

Protez Tırnak Nasıl Yapılır?

 

Yaklaşık bir, bir buçuk saat süren protezli tırnak uygulaması esnasında öncelikle kişinin kendi tırnaklarının üzerine koruyucu madde sürülür. Bu koruyucu madde; hem protez tırnağın gerçek tırnağa yapışmasını sağlar hem de tırnağın törpüleme işleminden zarar görmesini engeller. İkinci aşamada tırnağın uç kısımlarına protez tırnak yerleştirilir ve yapıştırılır. Ardından törpüleme işlemi ile tırnağa şekil verilir. Törpüleme işlemini takiben tırnağın uç kısmı dışındaki diğer kısımları da özel tırnak jeli ya da akrilik ile kaplanır ve son olarak tırnak yüzeyleri törpülenerek, parlatılır.

tırnak bakımı

 

Protez zararları nelerdir?

 

İçerisindeki kimyasal bileşikler, reçineler ya da formaldehit iltihaplanmaya, doğal tırnağın yerinden çıkmasına, yanmalara, acıya ve alerjik reaksiyonlara neden olabilir. Protez tırnak kullanan bazı kadınların doğal tırnakları tamamen kaybolmuş ve tırnak eti tahrip olmuştur. Protez Tırnak uygulamasında hazırlık aşaması ve çıkartma aşaması önemlidir, hazırlık aşamasında doğal tırnağın yağdan arındırılması gerekmektedir ve bu arındırma işleminde aşırıya kaçan törpüleme doğal tırnağa zarar verir.

 

Protez tırnak nasıl çıkartılır?

 

Pamuk parçaları bolca aseton ile ıslatılır ve tırnaklara tatbik edilir. Alüminyum folyolarla sarılır, bir süre, yaklaşık bir saat bekletilir ve süre sonunda tırnaklar üzerindeki akriliğin aktığı görülür. Tırnak itici malzemelerle tırnak yüzeyindeki malzeme tamamen tırnaktan çıkarılır.

 

 

 

 


Etiketler: