Rami Kışlası Nerede? Tarihi Nedir?

Rami Kışlası Nerede? Tarihi Nedir? Türkiye'nin En Büyük Kütüphanesi Ne Zaman Açılacak? 250 Yıllık Tari Olan Rami kışlasını Sizin İçin Araştırdık! İşte Detaylar...

 

 

 

Rami Kışlası Tarihi:

Rami Kışlası geçmişi 250 yıldan fazla olan tarihi yapı, III. Mustafa döneminde 1757-1774 yılları arasında Eyüp sınırları içine inşa ettirilmiştir. O dönem yeni kurulan ordunun askeri buraya yerleştirilerek askeri eğitimler verilmiştir 1836 yılında ise Mühendishane öğrencilerine tahsis edilmiştir. Cumhuriyet Dönemi’nde de askeri amaçla kullanılmıştır. Daha sonra İstanbul Belediyesi’ne verilmiştir.

 

 

Türkiye’nin En Büyük Kütüphanesi Ne zaman açılacak?

 

Rami Kışlası’nın kütüphane için restorasyon çalışmaları 2014 yılında ‘Avrupa Kültür Başkenti’ çalışmaları kapsamında başlamıştı. Uzun zamandır restorasyon çalışmaları süren Rami Kışlası ne zaman açılacak?

4 katlı ve 900 metrekare olan kütüphanenin açılışı 13 Ocak Cuma günü Başkan Erdoğan’ın katılımıyla hizmete açılacak. Rami Kütüphanesi’nin yenilenen yüzüyle Türkiye’nin ikonik mekanları arasında yer alması bekleniyor. 

Rami Kütüphanesi’nin ortasında büyük bir yeşillik alan millet bahçesi olarak düzenlendi. Bu alanda amfiler, okuma alanları, sahneler, çocuk oyun alanları, bisiklet ve yürüyüş yolu yer alıyor. Bu alanda müze, restoran ve alışveriş mekanları da olacağı açıklanmıştı.

Bünyesinde bebek ve çocuk kütüphanesi, dijital kütüphane, gençlik kütüphanesi, ihtisas kütüphaneleri ve yetişkin kütüphaneleri barındıran Rami Kütüphanesi, modern bir kütüphanecilik hizmeti sunacak. Mekan 24 saat açık serbest çalışma ve okuma salonları, engelli bölümü, bebek bölümü, grup çalışma salonları ve dijital kaynaklar gibi imkanlar sunuyor.