Rüyada Baykuş Görmek Ne Anlama Gelir?

Rüyada baykuş görmek ne anlama gelir? Rüyada baykuş gördüysen ne olacaktır? Kötüye mi yoksa iyiye mi işarettir? Rüyada baykuş görmenin anlamı nedir? Baykuş görmek neye delalet eder? İşte cevabı haberimizde...

 

-Baykuş görmek, kendisi için bir yardımcı olmadığı halde heybetli, şiddetli ve mütekebbir (kibirli) görünen hırsıza ve hayırsıza delâlet eder. Rüyada baykuş, işte olan tembelliğe, bağırma ve korkunun gitmesi demektir. Rüyada dişi baykuş görmek, kendisinde hayır olmayan hain ve hilekâr bir insan anlamına gelir. Bundan dolayı kendisini rüyada dişi bir baykuşla uğraştığını gören kimse, hilekâr, hain ve hak üzerinde sebatı olmayan bir kimse ile uğraşmasına delâlet eder.

-Dişi bir baykuşun evine düştüğünü gören kimseye, bir sıkıntı haberi gelir. Baykuş, kapı aralarında gezen ve haram mal kazanan hırsızlara delâlet eder. Baykuş ayrılığa, vahşete, mamur yerlerin harap olmasına ve kötü söz söylemeye delâlet eder. Baykuşun dişi olanı hain ve hilekâr bir kimse olarak yorumlanır. Rüyada dişi bir baykuşla uğraştığını gören kimse, o kişinin hilekâr, hain, hak tanımayan bir kimse ile uğraşacağına işaret eder. Dişi baykuş, kendisinde hayır olmayan hain ve hilekâr bir insandır.

-Rüyada baykuş görmek, kimi zamanda, mahalle sokaklarında dolaşan hırsızı ifade eder. Bazı yorumcular da baykuş, ayrılığa, vahşete ve tembelliğe işaret eder demişlerdir. Kimi yorumcular ise, her ne şekilde olursa olsun rüyada baykuş görmeyi, gelecek bir felaketin habercisi saymışlardır. Rüyada görülen baykuş, ölüm meleğini çağrıştırır. Ayrıca uğursuz bir haber olarak yorumlanır. Bazen da despot bir kimseyi işaret eder. Kimi zaman kötü söze, ayrılığa; kimi zaman da yoksulluk olarak tanımlanır. Rüyada baykuş görmek hayra yorumlanmaz.

-Rüyada görülen erkek baykuş, gündüzün gösteriş için, huşu ve huzur içinde ibadet eden, geceleri de, hırsızlık ve halka eziyet etmek gibi kötü şeyleri yapmaya çalışan riyakâr bir insana delâlet eder. Bazı tabirciler de rüyada görülen erkek baykuş, yol kesen çok mal yığan ve hiç bir kimseye karışmayan bir adamdır, dediler.

-Bir rivayete göre; baykuş, hırsız, inatçı, uğursuz, bir adam olarak yorumlanır. Eti de böyle bir adamın malı ile yavrusu da öyle bir evlat ile tabir edilir. Rüyada yavru baykuş görmek, rüya sahibinin inatçı bir evlada sahip olacağı şeklinde ifade edilir. Kişinin çocuğu yüzünden bir çok sıkıntıya gireceği, çocuğunun çok haylaz birisi olacağı anlamına gelmektedir.

-Rüya sahibinin duygularıyla hareket ettiğine bu nedenle de bazı hatalar yaptığına delalet eder. Rüyada baykuş yakalamak da kötülükten korunmaya yorumlanır. Rüya tabircilerine göre baykuş yakalamanın manası; etrafında kendisinden istifade eden bazı kişilerden kurtulacağı demektir. Hastanın şifa bulacağına işaret eder.

-Rüyada siyah baykuş sevmek hastalıktan şifa bulmaya, ağız tadının, rahatının ve lüksünün de yerinde olacağına yorulur. Baykuş sevdiğini gören sıkıntılarını bir köşeye atacağına, çok mutlu günler geçireceğine, rahatın ve konforun geleceğine yorulmaktadır.

-Rüyada bir baykuşu öldürmek ve ellerini kanıyla bulamak, düşmanın yok edilmesi anlamına gelir. Rüyada baykuş görmek zalim bir düşmanı temsil eder, çünkü baykuş uğursuzluk demektir. Bir rüyada sokaklarda baykuşların öldürüldüğünü görürse, bu bir kütülüğün biteceği demektir. Rüyada baykuş öldürmek, bir tehlike atlatabileceğine dikkat etmek gerektiğine, düşmanları yenmeye, dişi baykuşun ölmesi, düşmanın zararsız olduğuna işarettir.

-Bazı tabircilerin yorumuna göre rüyada beyaz bir baykuş görmeniz, zalim ve cebbar bir sultan ile tabir olunur. Yine beyaz baykuş, kapı kapı dolaşan ve haram mal kazanan hırsıza da işarettir.

-Rüyada baykuşun size saldırıdığını görmeniz, despot yöneticiye, işi pişkinliğe vuran hırsıza, tembelliğe, hilekâr insana delalet eder. Baykuş saldırısı gören kimse için hayâsız kişiye, kötü söze delalet eder.

-Rüyada öten bir baykuş görmek, çevrenizden bazı kişilerin sizi çekemediği ve hakkınızda kötü konuştuğunu belirtir. Eğer baykuş ötmüyorsa veya canlı değilse, işinizde başarıyı belirtir. Rüyada Baykuşun sesini duymak fena ve uğursuz bir haber almaya delâlet eder.

-Baykuş sesi duymak, uzakta yaşayan bir tanıdığınızdan kötü haber alacağınızı anlatır. Rüyada öten bir baykuş görülmesi, bazı insanların sizi kıskandığını ve arkanızdan kötü konuştuğunu belirtir. Eğer baykuş ötmüyorsa veya canlı değilse, işinizde başarı elde edeceksiniz demektir. Ağaçta duran bir baykuş düşman sahibi olduğunuz anlamındadır.

-Rüyada öten bir baykuş görmek, sizi çekemeyen meslek arkadaşlarınızın, sizi kötülemeye çalıştıklarına yorumlanır. Bir yerde, süs olarak kullanılan ve içi doldurulmuş bir baykuş görmek, gerek oturduğunuz yerde, gerek iş yerinizde çok daha parlak bir geleceğe aday olduğunuzu gösterir.

-Rüyada bir baykuşu kovaladığınızı görmeniz, kötü haber, uğursuzluk, dert ve kederden kurtulmak demektir. Aynı zamanda rüyada evin yanında veya tepesinde baykuş kovalamak evle ilgili bir güzel haber verir. Baykuş kovalanması ayrıca kötü göz ve nazarın gitmesine işaret eder.

-Baykuş, kapı aralarında gezen ve haram mal kazanan hırsızlara işaret eder. Baykuşun eve girmesi ayrılığa, mamur yerlerin harap olmasına ve kötü söz söylemeye işaret eder. Bazı tabirciler, evoe baykuş görmek, onu gören kimse için fesat bir kimseye işaret eder, demişlerdir. Yine evinde baykuş görmek, sıkıntıya, mamur yerlerin harap olmasına ve kötü sözlerin meydan bulmasına işarettir.

 


Etiketler: