Saç Egzaması Nedir? Nasıl Geçer? Neden Olur?

Kadınların en önem verdiği şeylerden biri de saçtır. Güzelliğe önem veren kadınlarda saç egzaması oluyor. Genellikle herkesin ilgilendiği saç egzaması sık sık konuşulan bir konu. Kendilerini daha güzel ve ilgi çekici görmek isteyen kadınların tercih etmediği bu sorun nedir? Nasıl geçer? Neden olur? İşte cevabı haberimizde...

 

Saç egzaması saç köklerinde kepek şeklinde dökülmelere yol açan bir cilt rahatsızlığıdır. Halk arasında saç egzaması olarak bilinse bu rahatsızlığın asıl adı seboreik dermatittir. Hastalığın en temel nedenlerinden biri kişinin bağışıklık sisteminin güçlü olmamasıdır.

 

Saç egzaması geçer mi?

 

Saçlı deri egzaması, yıllarca devam eden inatçı bir durum olabilir. Herhangi bir uyarı yapmadan gelip gidebilir ve kendi kendine kaybolabilir. Saçlı deri egzaması semptomları etkili bir şekilde yönetilebilir, ancak durum tamamen iyileştirilemez.

 

Saç egzaması nasıl geçer?

 

Karbonat da saç egzamasına iyi geldiği bilinen çözümlerden biridir. Yarım tatlı kaşığı karbonatı yarım bardak suyla karıştırın. Saç egzamasının olduğu bölgeye yaklaşık 5 dakika boyunca uygulayın. Bu tedaviyi düzenli olarak uyguladığınızda saç egzamasının azaldığı görebilirsiniz.

 

Saç derisinde egzama neden olur?

 

Kişilerin stresli dönemlerinde saç egzaması meydana gelebilir. Bağışıklık sisteminde meydana gelen hastalıklar ve değişimler saç egzamasına neden olabilir. Alerjik astım ve bazı farklı alerjen durumlar saçta egzamaya yol açabilir. Hızlı hava değişimleri saç egzamasına yol açabilir.

 

Saç egzamasının belirtileri nelerdir?

 

Saç derisinde kızarıklık. Saç derisinde kaşıntı. Bölgesel saç dökülmesi. Saç derisinin su toplamaya başlaması. Saç derisinde pul pul dökülme. Saç derisinin fazla yağlanması. Kepeklenme başlaması Saç derisinde iltihaplanmalar.

 


Etiketler: