Saç Köpüğü Nedir? Ne İşe Yarar? Nasıl Kullanılır?

Kadınların en önem verdiği şeylerden biri de saçlardır. Güzelliğe önem veren kadınlar saç köpüğü kullanıyor. Genellikle herkesin ilgilendiği saç köpüğü sık sık konuşulan bir konu. Kendilerini daha güzel ve ilgi çekici görmek isteyen kadınların tercih ettiği bu işlem saçlara zararı var mı? Varsa nelerdir? Ne işe yarar? Nasıl kullanılır? İşte cevabı haberimizde...

 

Şekillendirme köpüğü olarak da adlandırılan saç köpüğü, saçı korumak, kontrol etmek ve şekillendirmek için kullanılan bir saç şekillendirme ürünüdür.

 

Saç köpüğü ne işe yarar? 

 

Saç köpükleri, nem ve çevresel kirlilik faktörleri gibi nedenlerden dolayı saçlarınızın gün içinde elektriklenmesine ya da kabarmasına engel olan, saçlarınıza hacimli ve sağlıklı bir görünüm katan bakım ürünleridir.

 

Saç köpüğü saça zarar verir mi?

 

Saçlara nasıl uygulanacağı bilinmeden kullanılan saç köpüğü ile saçlarda havalı ve hoş bir izlenim yaratmak isterken sert, yağlı ve bakımsız bir görünüm elde edilebilir. Bunun yanı sıra saçların sağlıksızlaşarak kepeklenmesine yol açabilir.

 

 
kopuk
 
 

Saç köpüğünün zararları nelerdir?

 
 
Saç köpüğü gözünüze veya burnunuza temas ederse tahriş edebilir. Saç köpüğünün çok fazla kullanılması saç tellerinizi kurutabilir ve hasara neden olabilir. Saçınıza kimyasal işlem uygulanmışsa, köpüğü aşırı kullanmak saçınızı olumsuz etkileyebilir.
 
 

Saç köpüğü nasıl kullanılır?

 
 
Şişeyi iyice çalkaladıktan sonra elinize bir miktar köpük sıkın. Saç uçlarınıza uygulayıp bir tarak yardımıyla ürünü saçınıza eşit şekilde dağıtın. Daha sonra saç kurutma makinesiyle saçlarınızı kurutun.
 


Etiketler: