Saç Maskesi Nedir? Nasıl Kullanılır? Ne İşe Yarar?

Kadınların en önem verdiği şeylerden biri de saçlardır. Güzelliğe önem veren kadınlar saç maskesi kullanıyor. Genellikle herkesin ilgilendiği saç maskesi sık sık konuşulan bir konu. Kendilerini daha güzel ve ilgi çekici görmek isteyen insanların tercih ettiği bu işlem nedir? Nasıl uygulanır? Zararları var mıdır? Varsa nelerdir? İşte cevabı haberimizde...

 

Saç maskesi saça bakım ve nem takviyesi yapmak ve saçın sağlıklı yapısını korumak amacıyla tasarlanmıştır. Saçlarınız da tıpkı vücudunuz gibi neme ihtiyaç duyar. Gün boyu maruz kaldığınız toz, kir, duman gibi çevresel faktörler saçların yıpranmasına ve sağlığını kaybetmesine neden olabilir. Buna ek olarak; ısı ile şekil verdiğiniz saçlar zamanla nem dengesini kaybeder ve yıpranır. Eğer saçlarınıza boya ya da perma gibi işlemler uyguladıysanız düzenli bakım yapmanız oldukça önemlidir. Saç maskesi tüm bu sebeplerle ışıltısını kaybeden saçlarınızı eski güzelliğine kavuşturmak için uygulanır.

 

Saç maskesi ne işe yarar?

 

Saç maskesi, saçın güçlenmesini, daha parlak, daha canlı ve hacimli görünmesini sağlamak için kullanılan saç bakım ürünüdür. Dış etkenlerden dolayı zarar görmüş, yıpranmış saçların onarılarak güzelliğini ve ipeksi görünüşünü geri kazanmasını sağlar.

 

sac

 

Saç maskesi nasıl kullanılır?

 

Saç maskelerinin uygulanış biçimi kullanım amacına göre farklılık gösterir. Duştan önce ve duş sırasında uygulanabilen iki tip maske bulunur. Duş sırasında uygulanan maskeler çoğunlukla haftalık nemlendirici saç bakımı için önerilirken; duştan önce uygulananlar derinlemesine ve yoğun bir saç bakımı ve onarım amacıyla uygulanır.

 

Saç maskesinin faydaları nelerdir?

 

Saç maskeleri, saçın yumuşamasını sağlar ve saçın kaybettiği nemini geri kazanmasına yardımcı olur. Saç kırıklarını onarmaya ve saçın sağlıklı, hızlı bir şekilde uzamasına yardımcı olur. Bunun yanında saç dökülmelerini önleyerek saça hacim kazandırmaya yardımcı olur.

 

Saç maskesinin zararları nelerdir?

 

Doğal diye yapılan saç maskeleri başta saçlı deri olmak üzere kulaklarda, göz kapaklarında, yüzde ve boyunda alerjik durumlara sebep olabilir hatta kalıcı saç kaybıyla sonuçlanabilir.

 

 


Etiketler: