Saç PRP Nedir? Saç PRP Tedavisinin Faydaları Nelerdir?

Kadınların en önem verdiği şeylerden biri de saçlardır. Güzelliğe önem veren kadınlar PRP yaptırıyorlar. Genellikle herkesin ilgilendiği PRP sık sık konuşulan bir konu. Kendilerini daha güzel ve ilgi çekici görmek isteyen kadınların tercih ettiği bu işlem saça nasıl yarar sağlıyor? Saçımıza nasıl faydası olur? İşte cevabı haberimizde...

 

 

Trombosit bakımından zengin plazma tedavisi olarak bilinen PRP, kişiden alınan kanın birtakım işlemlerden geçirilmesinin ardından, gerekli vücut dokularına enjeksiyonu şeklinde uygulanan tedavidir. PRP Saç uygulaması ile kişinin kanından alınan materyaller saçlı deriye uygulanır ve böylece saç köklerinin onarılması amaçlanır.  

 

PRP kimlere uygulanır?

 

PRP tedavisi, cilt gençleştirme ve saç dökülmesi gibi estetik sorunlara çare olarak uygulanabilir. Yaralı bağlar, kaslar, tendonlar ve eklemlerin iyileşme sürecine hız kazandırması için de kullanılan bir yöntemdir. PRP Saç uygulaması ise seyrek ve zayıf saçlara sahip bireylerin, saçlarını tekrardan eskisi gibi sağlıklı ve güçlü hale getirmesine katkı sağlayan bir tedavi yöntemidir. 

 

PRP saç nasıl uygulanır?

 

PRP Saç uygulaması için kişiden alınacak kana ihtiyaç duyulur. Bu nedenle, ilk etapta kişinin venöz kanından 10 cc kan alınır. Bu işlemlerin ardından, platelet ve trombosit hücrelerinden zengin bir plazma materyali elde edilmiş olur. Sonraki aşamada ise ortaya çıkan bu materyal, saç köklerine uygulanır. Temelinde doku yenilenmesi olan bu uygulama, yaklaşık 30 dakika sürerken uygulama sırasında acı olmamaktadır. 

 

PRP saç neden uygulanır?

 

PRP Saç tedavisi, genellikle ince telli ve güçsüz olan saçları canlandırmak için uygulanır. Aynı zamanda genetik olarak saç dökülmesinden muzdarip kişilerin, saç dökülmesi sıkıntısını azaltmak için de uygulanır. PRP Saç uygulaması, var olsa da uzamayan saçların onarılmasına ve eskisi gibi güçlü hale gelmesine katkı sağlamaktadır.

 

PRP saç tedavisinin faydaları nelerdir?

 

PRP Saç uygulaması sayesinde, zayıflamış ve incelmiş saçlar onarılır. Saç köklerinizi kalınlaştırır ve hacimli bir hale bürünmesine katkıda bulunur. Saçı dökülmelere karşı korur, saç folikülü canlılığını artırır, saç dokusunu onarır ve saçları büyümeye teşvik eder ve uyuyan saç köklerini canlandırır.



Etiketler: