Saçımızı Tararken Dikkat Etmemiz Gereken Şeyler Nelerdir?

Kadınların en önem verdiği şeylerden biri de saçlardır. Güzelliğe önem veren kadınlar saçlarını tarıyor. Genellikle herkesin ilgilendiği saç taramak sık sık konuşulan bir konu. Kendilerini daha güzel ve ilgi çekici görmek isteyen kadınların tercih ettiği bu işlemin zararları var mıdır? Varsa nelerdir? İşte cevabı haberimizde...

 

Saç köklerinizde bulunan yağ bezleri, saç derinizin nemli kalmasına yardımcı olan doğal yağlar üretir. Saçlarınızı doğru şekilde tararsak bu sağlıklı yağlar saç köklerinden uçlarına kadar dağılır ve onlara doğal bir parlaklık verir.  Saçlarınızı nazikçe taramak saç derisini uyaran bir masaj işlevi görür ve kan akışını, saç büyümesini teşvik eder.

 

Saçınızı ne sıklıkta taramalısınız?

 

Saçları çok fazla taramak, saç dökülmesini artırabilir. Saç bakım uzmanları onları sabah ve gece olmak üzere günde sadece iki kez taramanızı öneriyor. Günde sadece bir kez bile olsa sert bir tarama işlemi ise saçlarınızın kırılmasına ve zarar görmesine neden olabiliyor.

 

sactaramak

 

Islak saç nasıl taranır?

 

Saçlarınız ıslandığında daha da kırılgan bir hal alıyor. Mutlaka nazik bir yaklaşım benimsemek gerek. Çok geniş dişli bir tarak veya ıslak bir fırça kullanmak, onlara nazik davranmanın tek yolu. Ayırca fırça ve tarağınızın temiz olduğundan emin olmanız gerekir.

 

Kuru saç nasıl taranır?

 

Kuru saçlar, birbirine karışma ve dolanma eğilimindedir. Onlara zarar vermemek için bölümlere ayırarak taramayı deneyin. Ayrıca taramaya saç köklerinden başlamamaya özen gösterin.

 


Etiketler: