Saçlarımız İçin 11 Doğal Saç Maske Tarifi!

Kadınların en önem verdiği şeylerden biri de saçlardır. Güzelliğe önem veren kadınlar saç maskesi yapıyor. Genellikle herkesin ilgilendiği saç maskeleri sık sık konuşulan bir konu. Kendilerini daha güzel ve ilgi çekici görmek isteyen kadınların tercih ettiği bu işlem saça nasıl yarar sağlıyor? Saçımıza nasıl faydası olur? İşte cevabı haberimizde...

 

Evde kendi saç maskesinizi yapabilirsiniz. Kolaylıkla hazırlanabilecek bu saç bakım maskeleri ile canlı ve sağlıklı saçlara kavuşabilirsin. Her saç tipinin problemi ve ihtiyacı farklıdır, bu yüzden birçok doğal saç maskesi vardır.

 

1- Muz maskesi
 

Yaklaşık % 75 oranında su içeren muz, saç derisine derinlemesine nüfuz eder. Öte yandan içeriğindeki A, E ve C vitaminleri saç kırılmalarını önler, saçın uzama sürecini hızlandırır. Muz, potasyum ve antioksidan bakımından da zengindir. Bu özelliği ile saçları nemlendirir, daha parlak ve hacimli olmalarına yardım eder.
2 yumurta sarısı, 2 olgun muz, 2-3 yemek kaşığı bal, yarım fincan saç kremi ve 2 yemek kaşığı zeytinyağını tamamen püre haline gelinceye kadar iyice karıştır. Karışımı saçlarına iyice yedir, 20-30 dakika bekledikten sonra soğuk su ile durula. Hızlıca sonuç veren bu saç maskesini her duştan önce uygulamanı tavsiye ederiz. 

 

2- Tarçın maskesi
 

Tarçın, saç dökülmesi ve saç kırıkları için ideal bir maddedir. Kan akışını iyileştirmeye yarayan tarçın ile: Saçlarınızın uzamasını hızlandırabilirsiniz. Saçlarınızın doğal parlaklığını artırabilirsiniz. Saçların için yeterli miktara ulaşana kadar tarçın ve hindistancevizi yağını eşit ölçüde karıştır. Karışımı saç köklerine ve saç tellerine uygula, saç derine masaj yaparak iyice yedir. 30-45 dakika bekledikten sonra durula. Etkili sonuç almak için bu maskeyi haftada bir kere uygulamanı öneririz.

 

3- Yumurtalı saç maskesi
 

Protein deposu olan yumurta saç köklerini besleyerek kopma ve dökülme sorunlarını ortadan kaldırır. Saç derisini beslenmesini ve güçlenmesini sağlarken saç köklerinin de sağlamlaşmasını sağlar. Yumurtanın içeriğindeki B12 vitamini ve sülfür ile kolay uzamayan saçların uzamasına yardımcı olur. Az miktarda limon suyu eklediğin 2 yumurta sarısını iyice karıştır. Karışımı saç köklerinden saç uçlarına doğru uygula ve maskenin saç dokusuna işlemesi için 30 dakika bekle.

 

4- Elma sirkeli saç maskesi

 

Elma sirkesi saçın pH seviyesini dengeleyen doğal bir üründür. Düzenli kullanılan elma sirkesi içeriğindeki asetik asitler sayesinde saçın sağlıklı bir görünüme kavuşmasını sağlar. Saç diplerinde ve kafa derisinde meydana gelen kaşıntılar için birebir etkili bir içeriktir. Saçların için yeterli miktara ulaşana kadar bal, elma sirkesi ve hindistancevizi yağını eşit ölçüde karıştır. Karışımı nemli saçlarına uygula ve en az 20 dakika bekledikten sonra saçlarını şampuanla. Her saç tipi için oldukça besleyici olan bu saç maskesi, aynı zamanda boyalı saçlar için saç rengini canlandırmayı sağlar. 

 

5- Hindistan cevizi yağı maskesi

 

Hindistan cevizi yağının saça faydaları; saç kırıklarını onarır, kepek oluşumunu önler, kepeklenme sorununu ortadan kaldırır. Saç derisindeki fazla yağı yok eder ve saç derisini besler. Antibakteriyel özelliği sayesinde saç derisindeki sivilce ile mücadele eder. Mikrodalga fırında ısıttığın 1 yemek kaşığı hindistancevizi yağını nemli saçlarına uygula. Kirliliği önlemek adına başına duş bonesi geçirmeni veya yastık kılıfının üzerine bir havlu sermeni öneririz. Bir gece bu şekilde uyu, sabah saçlarını şampuanla ve durula. İnce telli saçların varsa ve hindistancevizi yağı saçların için fazla ağır gelirse, aynı maskeyi avokado yağı veya zeytinyağı gibi daha hafif yağlar ile de uygulayabilirsin.

 

6- Avokadolu saç maskesi
 

Saçların çok daha yumuşak ve parlak olmasını sağlar. Saçların pürüzsüz hale gelmesini sağlayan avokado maskesi, arzuladığınız ipeksi saçlara sahip olmanızı sağlar. Kepek sorununa çözüm getirir ve saç derisinin dökülmesini önler. Saç köklerine gereken nemi sağlayan maske, saç derinizin sağlıklı olmasına yardımcı olur. Yarım avokado, 1 yumurta sarısı, 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1 yemek kaşığı balı iyice harmanla. Karışımı nemli saçlarına saç köklerinden saç uçlarına doğru uygula. Bu aşamada saçlarını yüksek ısıdan korumak için saçlarını bir havluyla sarmanı veya başına duş bonesi geçirmeni tavsiye ederiz. Sarılı saçlarını 10 dakika boyunca fön makinesi ile kurut. Daha sonra 20 dakika bekle ve saçlarını iyice durula.

 

7- Çay ağacı yağı saç maskesi
 

 

İçerdiği yağ asitleri, mineraller ve vitaminler sayesinde çay ağacı yağı saç yağlanması sorununu gidermekte ve saç derisindeki sebum üretimini dengelemekte etki gösterir. Antiseptik ve antimikrobiyal özelliklere sahip olması sayesinde çay ağacı yağı, kuru ve kaşıntılı cildin yatışmasına yardımcı olur. Kulak temizleme çubuğuna 3 damla çay ağacı yağı damlat ve çubuğu kaşınan saç derisine hafifçe dokundur. Eğer yağ rahatsız edici gelirse maskeyi 1 fincan suya yarım yemek kaşığı çay ağacı yağı eklenecek şekilde seyreltebilirsin. Etkili bir nemlendirme sağlamak için ise maskeye 1 kapsül E vitamini eklemeni veya yağ dokundurduğun saç derisine E vitamini de yedirmeni tavsiye ederiz. Maskeyi uyguladıktan sonra bir gece bu şekilde uyuyup uyandığında saçlarını durularsan oldukça verimli bir sonuç elde edebilirsin.

 

8- Yeşil çaylı saç maskesi
 

Saç derisinde oluşan kuruluk, pul pul dökülme ve kepek sorununu ortadan kaldırır. Boya ve ısının verdiği saç kırıklarını tedavi edicidir. Yeşil çay saçlara uygulandığında bazı problemleri gidermesinin yanı sıra saçların daha parlak ve canlı bir görünüme kavuşmasına yardımcı olur. 1 fincan yeşil çaya 1 yemek kaşığı elma sirkesi ile 2 damla nane yağı ilave et. İyice karıştırdığın bu karışımı saç derine iyice yedir, en az 5 dakika beklettikten sonra durula.

 

9- Zencefilli saç maskesi
 

Zencefil kökü, saç derisini besler, saç foliküllerini canlandırır ve bu sayede saçların daha güçlü ve sağlıklı olmasına katkıda bulunur. Bu çok özel formüllü saç maskesi içeriğindeki zencefil kökü ve shea yağı ile saçın beslenmesine ve kendini onarmasına imkan verir. Yarım taze zencefili 2 fincan kadar su ile dolu bir kabın içine iyice rendele. Bu karışımı suyun yarısı buharlaşana kadar kaynat. 1 yemek kaşığı limon suyu ve 1 yemek kaşığı zeytinyağını oluşan karışıma ekle. Karışımı saç derine yedir, kurumasını bekle ve saçlarını şampuanla. Bu karışım ile saç derisindeki hücre kaybının önüne geçebilir, kepekle savaşabilirsin. 

 

10- Şekerli saç maskesi
 

Sağlıklı ve bakımlı saçlara sahip olmak için şampuana şeker eklemek, kafa derisinde bulunan yağın temizlenmesine ve ölü deriden arındırılmasına katkı sağlar. Böylece saç bakım ürünlerinin  saçlarınıza olan etkisini arttırır ve daha belirgin hale getirir. 2 yemek kaşığı hindistancevizi yağı, 4 çay kaşığı şeker, 5 damla nane yağı ve 2 damla çay ağacını iyice karıştır. Maskeyi parmaklarınla veya saç fırçası yardımı ile nemli saç derine uygula. Parmaklarınla hafifçe masaj yaparak maskeyi saç derine yedir. Duştan önce uyguladığın bu maskeyi duş bitiminde durula. 

 

11- Ballı saç maskesi
 

Bal, saç tellerini beslemekte ve güçlendirmekte son derece etkilidir. İçeriğindeki glikoz, fruktoz ve sakkaroz saça besin desteği sağlayan doğal şeker türleridir. Ayrıca balın protein içeren bir bileşen olması, saçların güçlenmesinde büyük rol oynamasını sağlar. Yarım fincan pekmez, çeyrek fincan zeytinyağı, 4 yemek kaşığı bal, 2 muz, yarım fincan su, 4 yemek kaşığı limon suyu ve 2 yemek kaşığı unu topaksız hale gelinceye kadar harmanla. Karışımı ocağın üstüne alarak bir miktar ısıt. Saçını tutamlara ayır ve her bir tutam saça bu saç maskesini uygula. Saç tellerinin yeteri kadar beslenmesi için 45 dakika bekle ve saçlarını durula.

 

 

 

 

 

 

 



Etiketler: