Şampuan Nedir? Ne İşe Yarar? Nasıl Kullanır?

Kadınların en önem verdiği şeylerden biri de saçlardır. Güzelliğe önem veren kadınlar şampuan kullanıyor. Genellikle herkesin ilgilendiği şampuanlar sık sık konuşulan bir konu. Kendilerini daha güzel ve ilgi çekici görmek isteyen insanların tercih ettiği bu işlem nedir? Nasıl uygulanır? Zararları var mıdır? Varsa nelerdir? İşte cevabı haberimizde...

 

Şampuan, kimya endüstrisinin bir ürünü olmakla beraber doğal kozmetik firmaları tarafından da üretilmektedir. Çoğunlukla kremsi ya da akıcı bir yapıya sahip olup, genellikle yapılarında koku verici olarak çeşitli parfümler bulundurmaktadırlar. 

 

Şampuan ne işe yarar?

 

Şampuanlar, saça uygulandığında suyla birlikte köpürerek saçı temizler. Kepek sorunu olan saçlar için tercih edilen arındırıcı şampuanlar nasıl saç derisini tedavi ediyorsa, normal yıkanan saçların temizliği de saç derisinin temizlenmesiyle sağlanır.

 

sampuan

 

Şampuanlar nasıl kullanılır?

 

Ilık veya soğuk su ile saçı ve saç derisini ıslatın (sıcak su saçı ve derisini kurutur). Avuç içine bir miktar şampuan alın; ellerinizle ovuşturduktan sonra şampuanı saçınıza sürün ve parmak uçları ile saç ve saçlı deriye masaj yapın ve durulayın.

 

Şampuanların faydaları nelerdir?

 

Birçok şampuan deriyi oldukça iyi temizler. Bütün şampuanlar ?-90 oranında su ile, %2-8 oranında yıkayıcı, yumuşatıcı, statik elektriklenmeyi önleyici maddeler içerirler. ivarında ise, koku ve içinde bakteri ürememesi için koruyucu maddeler içerirler. Şampuanlarda paraben bulunmaz.

 

Şampuanın zararları nelerdir?

 

Şampuanlarda, duş jellerinde, tırnak cilalarında, saç boyalarında, saç düzleştirici ürünlerinde ve makyaj malzemelerinde bulunan formaldehit kanserojendir. Vücuda deri ve solunum yoluyla girer. Burun tıkanıklığı, boğazda yanma hissi, baş dönmesi ve mide bulantısı gibi zararları vardır.

 

 


Etiketler: