Sauna Nedir? Ne İşe Yarar? Ne Kadar Durulmalı?

Kadınların en önem verdiği şeylerden biri de vücuttur. Güzelliğe önem veren kadınlar saunaya gidiyorlar. Genellikle herkesin ilgilendiği sauna sık sık konuşulan bir konu. Kendilerini daha güzel ve ilgi çekici görmek isteyen kadınların tercih ettiği bu işlem nedir? Ne işe yarar? İşte cevabı haberimizde...

 

Sauna, yüksek sıcaklıkta tutulan ve böylelikle vücut ısısını normalin üzerine çıkaran yerlerdir. Yaz kış demeden vücudumuzdaki ağrılar ve gerginlikten kurtulmak için sauna adını verdiğimiz bu alanları kullanırız. Saunalar, genellikle 70 °C ile 100 °C sıcaklıkları arasında tutulmaktadır.

 

Sauna ne işe yarar?

 

Sıcak su, buhar ve nem, vücuttaki gözenekleri açar ve toksin maddeleri vücuttan atar. Terleme yolu ile yenilenen cilt yapısı, daha parlak, sağlıklı ve canlı görünür. Hücrelerin yenilendiği saunalarda, kan dolaşımı da hızlandığı için cilt sağlığı ve görünümü etkilenir, pürüzsüz ve doğal güzellik ortaya çıkar.

 

Sauna nasıl yapılır?

 

Sauna sobalarının üzerine konulan sıcak taşlar, ısıyı hapsederek ortamın uzun süre sıcak kalmasına katkıda bulunur. Sauna içerisinde sıcak ve kuru havanın bulunduğu ,insanların rahatça yatıp oturabilecekleri kadar büyüklüğü olan ahşaptan yapılmış bir çeşit sıcak hava banyosudur.

 

Saunanın faydaları nelerdir?

 

Cilt sağlığına iyi gelir. Sıcak su, buhar ve nem, vücuttaki gözenekleri açar ve toksin maddeleri vücuttan atar. Uykuyu düzenler. Kalori yakılmasına yardımcı olur. Kalp sağlığı için önemlidir. Kasları güçlendirir. Saunanın sakinleştirici etkisi vardır.

 

sauna

 

Saunanın zararları nelerdir?

 

Özelikle saunada cilt damarları genişler, diğer organlara gitmesi gereken kan cilt damarlarına gider. Bunun için yemekten sonra saunaya girilmesi önerilmez. Saunadaki yüksek sıcaklıkta kafa içi damarları genişleyip kafa içi basıncının artmasına neden olabilir. Baş dönmesi bayılma gibi birçok hastalığa kapı açabilir.

 

Saunada ne kadar kalınmalı?

 

Ortalama süre 5 ile 15 dakika arasıdır. 5 dakikadan az kalmak bir fayda sağlayamayacağı gibi 15 dakikadan fazla kalmak bazı zararlara neden olabilir. Ortalama 10 dakikalık periyotlar ile sauna iki kez kullanılabilir. 

 


Etiketler: