Say Yayınları’ndan Yeni Kitap Başka Dünyalarda Yaşam Var Mı?

Çeşitli kategorilerde yayınladıkları birbirinden değerli eserlerle kitapseverlerin yoğun beğenisini kazanmayı başaran ünlü yayın evi Say Yayınları, Osman Nuri Eralp’in 1918 yılında yayınladığı muhtemelen Türkiye’nin ilk atrobiyoloji kitabı Başka Dünyalarda Yaşam Var Mı?’yı tanıttı.

 

Çeşitli kategorilerde yayınladıkları birbirinden değerli eserlerle kitapseverlerin yoğun beğenisini kazanmayı başaran ünlü yayın evi Say Yayınları, Osman Nuri Eralp’in 1918 yılında yayınladığı muhtemelen Türkiye’nin ilk atrobiyoloji kitabı Başka Dünyalarda Yaşam Var Mı?’yı tanıttı. Son dönemde yayınladığı kitaplarla geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi başaran ünlü yayın evi Say Yayınları, Osman Nuri Eralp’in 1918 yılında yayınladığı muhtemelen Türkiye’nin ilk atrobiyoloji kitabı Başka Dünyalarda Yaşam Var Mı?’yı tanıttı.

 

Asırlardır insan zihnini meşgul eden, dünya dışında bizden başka yaşam olup olmadığı sorusunun cevabını Güneş sistemindeki gezegenlerin tarihine bakarak arayan bu küçük kitap, yeryüzündeki evrimin tarihini çerçeve olarak kullanıyor ve bu surecin başka gezegenler için de geçerli olduğunu şiirsel bir üslupla dile getiriyor. Osman Nuri, döneminin popülerleşmiş bilgisi eşliğinde, pek çok mitolojide kişiselleştirilmiş, güç ve güzellik simgeleri olarak karşımıza çıkan, Kopernik’in alaşağı ettiği boş gururumuzdan modern gökbilimi kavrayışımızın ilk andaki nesnelerine dönüşen Güneş sistemi ve gezegenleri eşliğinde, başka dünyalardaki yaşamı, dünya dışı zeki varlıkların pekâlâ mümkün olabileceğini vurguluyor.

 

Not: Ayrıca konuyla ilgili 8 Mart 2020 tarihinde Ankara Kitap Fuarı'nda Ergi Deniz Özsoy ve İnan Kalaycıoğulları'nın konuşmacı olarak katılımlarıyla bir panel düzenlenecek. Katılmak isteyenler 8 Mart Pazar saat 16.00 - 16.45 saatleri arasında Ato Congresium, Söğütözü Cd. Çankaya/Ankara'da yerlerini alabilirler.