Selçuk Geçer'den Dolar İçin Şok Kasım Tahmini! Kasım 2022'de Dolar Ne Kadar Olur Dedi?

Sosyal medyada yaptığı paylaşımlarla geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi sürdüren ünlü ekonomist Selçuk Geçer, yayınladığı videosunda Kasım 2022 için şok eden dolar TL kuru tahminini açıkladı. 

 

Sosyal medyada yaptığı paylaşımlarla geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi sürdüren ünlü ekonomist Selçuk Geçer, yayınladığı videosunda Kasım 2022 için şok eden dolar TL kuru tahminini açıkladı. Sosyal medyada yaptığı paylaşımlarla geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi sürdüren ünlü ekonomist Selçuk Geçer, yayınladığı videosunda Kasım 2022 için şok eden dolar TL kuru tahminini açıkladı. 

 

Medyatava'nın haberine göre; Garanti Bankası ile Birlikte 2 Banka Borçlarınızı Silecek! Duyuru Yapıldı: Başvurular Başladı, Bütün Borçları UnutunDoları olanlar ne yapacak? Dolar almak isteyenler için uygun bir zaman mı? Dolar şu anda 18 TL sınırında ve piyasalarda yükseliş trendi hakim. Yaptığı dolar tahminleriyle ilgili çok konuşularn ünlü ekonomist Selçuk Geçer, kendisine ait YouTube kanalından yine çok tartışılacak dolar kuru rakamı verdi. Geride bıraktığımız senenin son çeyreğinde yükseliş trendine giren döviz kurları ile altın piyasası, aralık ayına gelindiğinde rekor seviyeleri gördü. Aralık ayının ikinci haftasında dolar 18 TL, euro 20 TL ve gram altın bin TL olarak açıklanırken, gündelik hayatta satışa sunulan hizmetlere ve diğer hizmet ürünlerine yüksek oranlarda zamlar yapıldı. Eylül ayından aralık ayına kadar yukarı yönlü hareketlerini arttırarak sürdüren ekonomi piyasaları, o aylar içerisinde Merkez Bankası’ndan faiz indirimi müdahaleleri aldı. Ancak Merkez Bankası’nın toplamda 500 baz puanlık faiz indirimi yeterli olmadı ve devreye yeni ekonomik model girdi.

 

Aralık ayında düzenlenen kabine toplantısı ile birlikte duyurulan kur korumalı TL vadeli mevduat sistemi, Türk Lirası’nın değer kazanma sürecini başlattı ve hem döviz kurları hem de altın fiyatları tek gecede geriledi. Dolar 11 TL, euro 13 TL ve gram altın 600 TL’ye geriledikten sonra rahat bir nefes alan vatandaşlar, ocak ayına girilmesi ile birlikte büyük şaşkınlık yaşadı. Döviz kurlarında ve altın fiyatlarında gözlenen dalgalı hareketler ile birlikte, ekonomi piyasalarında yükseliş tekrar başladı.

 

Eylül'de 20, Kasım'da 25!

 

FED faiz kararları ile birlikte hızlanmaya başlayan yukarı yönlü hareketler, 24 Şubat tarihinde resmen başlamış olan Rusya- Ukrayna savaşı ile birlikte iyiden iyiye hız kazandı. Şu sıralar birçok faktör altında yukarı yönlü hareketlerine devam eden ve Aralık 2021 tarihinde kaydedilen rekor seviyelere adım adım yaklaşan ekonomi piyasaları, Ekonomist Selçuk Geçer’in yorumlarını güncellemesine sebep oldu. Dolar kurunun yükselişine bağlı olarak yeni yorumlarını yayınlayan Ekonomist Selçuk Geçer, YouTube kanalı üzerinden yapmış olduğu yayında dolar kurunun eylül ayında 20, kasım ayında ise 25 TL olacağını iddia etti.