Selülit Nedir? Nasıl Geçer?

Kadınların en önem verdiği şeylerden biri de vücuttur. Güzelliğe önem veren kadınlar selülit sorunları oluyor. Genellikle herkesin ilgilendiği selülit sık sık konuşulan bir konu. Kendilerini daha güzel ve ilgi çekici görmek isteyen kadınların tercih ettiği bu işlem nedir? Nasıl geçer? İşte cevabı haberimizde...

 

Selülit, ciltte yağ hücrelerinin derinin tabakalarının arasına çıkmasından kaynaklanan yumru ve çukur oluşumunu ifade eden bir terimdir. Genel olarak portakal kabuğuna benzer bir görünüme sahip olan selülit kadınların %80 ila 90'ını etkiler.

 

Selülit neden olur?

 

Selülitin olası nedenleri arasında hormonal değişiklikler, genetik faktörler, kilo alımı veya kilo kaybı, sağlıksız beslenme, hareketsiz yaşam tarzı veya sigara kullanımı bulunur. Bunların dışında dar kıyafetlerin ve çok fazla oturmanın da selülite neden olabildiğine yönelik kanıtlar vardır.

 

Selülit nasıl geçer?

 

Su tüketimini artırın. Sirkeli su tüketin. Kafeinden, kızartmalardan ve hazır gıdalardan uzak durun. Selülitli bölgeyi düzenli olarak fırçalayın. Kahve ve şeker peelingi uygulayın. Hayatınıza hareket katın.

 

Selülitin zararları nelerdir?

 

Selülitin; kadınlarda bacak, basen, kalça ve karın bölgesinde oluşması normaldir. Başka bir ciddi hastalığın belirtisi olmayan selülitler zamanla varislere, duruş bozukluklarına ve ciltte sarkmalara neden olabilir.

 

Masajla selülit gider mi?

 

Masaj, sakin ve dengeli bir zihin-beden-ruh bütünlüğü sağlamak açısından en etkili ve eski tedavi yöntemlerinden biri olarak binlerce yıldır kullanılageliyor. Sağlıklı yaşamın olmazsa olmazı masaj, selülite çare sunan mucizevi bir yöntemdir.

 



Etiketler: