Shea Yağı Nedir?  Faydaları Nelerdir?

Kadınların en önem verdiği şeylerden biri de ciltleridir. Güzelliğe önem veren kadınlar shea yağı kullanıyor. Genellikle herkesin ilgilendiği shea yağı sık sık konuşulan bir konu. Kendilerini daha güzel ve ilgi çekici görmek isteyen kadınların tercih ettiği bu ürün nedir? Faydaları nelerdir? İşte cevabı haberimizde...

 

Shea yağı, ismini Afrika'da yetişen bir ağaç olan ve Afrika Shea ağacı olarak da bilinen Vitellaria Paradoxa'dan alıyor. Bu ağacın fındıkları toplanarak birçok işlemden geçiriliyor ve ortaya fildişi renginde bir yağ çıkıyor. İngilizce adından dolayı shea butter yağı olarak da bilinen bu doğal yağ kozmetik sektöründe son yıllarda ön plana çıkmış olmasına rağmen, esasen geleneksel tıpta uzun yıllardan beri kullanılıyor. 

 

Shea yağı faydaları nelerdir?

 

Shea yağı cilde faydaları bakımından oldukça doyurucu. Doğal bir nemlendirici ve antioksidan kaynağı olması nedeniyle, bu yağı içeren birçok cilt bakım ürünü günlük kullanıma uygun şekilde hazırlanıyor. Ayrıca antioksidan özelliği sayesinde birçok farklı alanda kullanılabiliyor. İçerisindeki yağ asitleri cilt sıcaklığı ile kolayca erir. Bu sayede rahatlıkla emilen yağ, cildi yumuşatmak ve nemlendirmek açısından büyük rol oynar. Organik shea yağı, başta kuru ve hassas ciltlere sahip kişiler olmak üzere, her cilt tipi tarafından kullanılabilir. A ve E vitaminleri barındıran içeriği, yaşlanma karşıtı etkileri geciktirmeye ve azaltmaya da yardımcı olur. Bu mucizevi yağı içeren ürünler özellikle düzenli kullanıldığında, "anti aging" olarak tanımlanan yaşlanma etkilerini önleyici belirtiler gösterir. Antioksidan etkisi ten üzerine gelen zararlı ışınların ve kirli havanın yıpratıcı etkisini azaltır. Ciltteki kolajen üretimini artırır. Kolajen üretimi artan ve beslenen ciltte lekelerin ve pürüzlerin giderilmesi de kolaylaşır. Shea yağı cilt kusurları ve lekelerinin yanı sıra, kış aylarında yıpranan ciltte ve dönemsel koşullar nedeniyle oluşan çatlaklarda da etki gösterir. 

 

Shea yağı nasıl kullanılır?

 

Shea yağını organik ve ham bir şekilde bulmak mümkün. Eğer shea yağını yüzüne direkt uygulamayı düşünüyorsan, ilk aşamada az bir miktarla deneme yapmanı öneririz. Böylece cildinin reaksiyon gösterip göstermeyeceğini anlayabilirsin. Alacağın shea yağı fiyatı nispeten yüksek bir ürün olabilir. Burada önemli nokta, ürünün kaliteli bir içeriğe sahip olması ve organik dokusu bozulmaması. Daha güvenli bir kullanım için, içeriğinde bu yağı barındıran cilt bakım ürünlerini tercih edebilirsin. Bunların birçoğu, shea yağını başka doğal bileşenlerle bir arada kullanıyor. Böylece ortaya cildin yapı taşlarını besleyen kusursuz kombinasyonlar çıkıyor.  Shea yağı, birçok makyaj malzemesinin içeriğinde de karşına çıkabilir. Örneğin lip gloss şeklinde hazırlanan pek çok dudak ürününde kullanılan bu yağ, dudakların nemlendirilmesi ve beslenmesinde önemli bir rol oynuyor. 



Etiketler: