Siyah Çayın Faydaları Nelerdir? İşte Detaylar!

Youtube'da yayınladığı sağlık içerikleriyle geniş kitlelerin beğenisini kazanan ünlü sosyal medya fenomeni Şifabul, yayınladığı videosunda siyah çayın sağlığa faydaları hakkında detaylı bilgiler verdi. 

 

Youtube'da yayınladığı sağlık içerikleriyle geniş kitlelerin beğenisini kazanan ünlü sosyal medya fenomeni Şifabul, yayınladığı videosunda siyah çayın sağlığa faydaları hakkında detaylı bilgiler verdi. Son dönemde yayınladığı içeriklerle geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi başaran ünlü sosyal medya fenomeni Şifabul, yayınladığı videosunda siyah çayın sağlığa faydaları hakkında detaylı bilgiler verdi.

 

Siyah çay, dünyada ve özellikle Türkiye’de çok fazla içilir. Bu yüzden pek çoğumuzun vazgeçilmez içeceğidir. Siyah çay içerisinde A, D, B12 gibi vitaminler ve sodyum, potasyum gibi mineraller barındırır. Ayrıca antioksidan olma niteliği de taşır. Tavsiye edilen siyah çay miktarı, günde ortalama 3-5 çay bardağıdır. Eğer siyah çayın olumlu etkilerini görmek istiyorsanız, şekersiz ve tatlandırıcısız tüketmenizi tavsiye ederiz. Ayrıca taze olmasına da dikkat etmenizi öneririz.

 

İşte siyah çayın faydaları;

 

 

1. Kalp sağlığınızı korur.

2. Bağırsaklarınıza iyi gelir.

3. Kan şekeri seviyenizi düşürür.

4. Odaklanmanızı arttırır ve stresinizi azaltır.

5. Kemik sağlığınıza iyi gelir.

6. Bağışıklık sisteminizi güçlendirir.

7. Ağız ve diş sağlığınıza iyi gelir.