Suudi Arabistan Ä°hraç EttiÄŸi Petrole Rekor Zam Yaptı!

Suudi Arabistan devletine ait Aramco petrol ÅŸirketi Asya’ya, ABD ve Avrupa’ya yapılan satışlarda fiyatları güncellerken yaptığı rekor zamla gündem oldu. 

 

Suudi Arabistan devletine ait Aramco petrol ÅŸirketi Asya’ya, ABD ve Avrupa’ya yapılan satışlarda fiyatları güncellerken yaptığı rekor zamla gündem oldu. Suudi Arabistan devletine ait Aramco petrol ÅŸirketi Asya’ya, ABD ve Avrupa’ya yapılan satışlarda fiyatları güncellerken yaptığı rekor zamla gündem oldu. 

 

Rekor zam!

 

Suudi Arabistan devlet petrol ÅŸirketi Aramco, Asya’ya, ABD ve Avrupa’ya yapılan satışlarda fiyatları güncelledi. OPEC+'ın kısıtlı üretim artışı kararının ardından gelen zamla Asya’ya satışı gerçekleÅŸen Arab Light fiyatı rekor seviyeye çıkarıldı. Suudi Arabistan, Asya, ABD ve Avrupa'daki alıcılar için petrol fiyatlarını üst seviyelere yükseltti. Suud devletine bağı Aramco ÅŸirketi önümüzdeki ay Asya rafinerilerine yapılacak sevkiyatlar için Arab Light notunu varil başına 9,80 dolar üzerine çıkardı.

 

Bloomberg’de yer alan habere göre, Asya’ya yönelik satışlarda AÄŸustos ayındaki fiyatlara göre 50 cent zam yapıldı. Geçen hafta haberlere yansıyan artış sinyallerinin altında kalan zam yine de tarihsel olarak bakıldığında en yüksek seviyeden geldi. Aramco ayrıca, bölge fiyatlarının varil başına 50 sent artmasıyla birlikte tüm ABD notlarını yükseltti. Bu, Aramco'nun Mayıs ayından bu yana Amerikalı müÅŸteriler için yaptığı ilk deÄŸiÅŸiklikti. Sirket, Avrupa için hafif ham petrol çeÅŸitlerinde fiyatları indirirken orta ve ağır türlerinde yükseltti.