Teröristlerden Korktuklarını Gösteren Pençe Kılıç Operasyonu Açıklamaları!

Gece yarısından itibaren Suriye ve Kuzey Irak'ta yer alan PKK/PYD/YPG mevzilerine düzenlenen Pençe Kılıç Hava Harekatı sonrası teröristlerden korktuklarını gösteren açıklamalar geldi. 

 

Gece yarısından itibaren Suriye ve Kuzey Irak'ta yer alan PKK/PYD/YPG mevzilerine düzenlenen Pençe Kılıç Hava Harekatı sonrası teröristlerden korktuklarını gösteren açıklamalar geldi. Gece yarısından itibaren Suriye ve Kuzey Irak'ta yer alan PKK/PYD/YPG mevzilerine düzenlenen Pençe Kılıç Hava Harekatı sonrası teröristlerden korktuklarını gösteren açıklamalar geldi. 

 

Sözcü gazetesinin avrupa basınından derlediği habere göre, Türkiye'nin Suriye ve Kuzey Irak’a başlattığı hava operasyonu uluslararası kamuoyunun gündemine oturdu. Uluslararası medya gelişmeye geniş yer verirken terör örgütleri PKK/PYD/YPG'den korktuklarını gösteren açıklamalar geldi. İstanbul’da düzenlenen kanlı saldırı sonrasında dün gece dikkat çekici bir gelişme yaşandı ve Türkiye, Suriye ve Kuzey Irak’taki terör örgütlerine karşı bir hava operasyonu başlattı.

 

Türk savaş uçakları ve SİHA’ların dahil olduğu Pençe Kılıç Hava Harekatı’nda terör örgütleri YPG/PKK’nın mevzileri vuruldu. Bu gelişmeye uluslararası medya kuruluşları da geniş yer ayırdı. İngiltere’den gelen haberlerde Kobani’nin de olduğu bazı bölgelerin vurulduğu belirtilirken bünyesinde terör örgütünden unsurların olduğu ve ABD’nin desteklediği Suriye Demokratik Güçleri’nden de açıklama geldi. Omurgasında terör örgütü PKK/YPG/PYD’nin olduğu ve ABD’nin de desteklemesi sebebiyle Ankara-Washington hattında gerilim yaratan Suriye Demokratik Güçleri’nin sözcüsü, Kobani’nin yanı sıra Halep ve Haseke kentlerinin yakınlarının da hedef altında olduğunu söyledi. Terör örgütü sözcüsünün açıklamalarını Fransız haber ajansı AFP yayınlarken İngiltere de askeri operasyonun detaylarını paylaştı. İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, yapılan operasyonda 20’den fazla hava saldırısı gerçekleştiğini duyurdu.

 

TWITTER’DAN BAĞLANDI

 

Öte yandan Katar merkezli medya kuruluşu Al-Jazeera da askeri operasyona geniş yer ayırdı. Al-Jazeera, Suriye Demokratik Güçleri’nden Mazlum Abdi’nin Twitter üzerinden yaptığı açıklamaları yayınladı. Abdi, Twitter üzerinden Türkiye’nin operasyonu sonrasında endişeli açıklamalar yaptı. Abdi, “Bu operasyon bütün bölgeyi tehdit ediyor” iddiasını paylaştı.

 

TERÖR SALDIRISINDAN SONRA SİNYALİ VERMİŞLERDİ

 

13 Kasım’da Suriyeli terörist Ahlam Albashir, İstanbul’un en popüler bölgelerinden Taksim İstiklal Caddesi’ne bombalı saldırı düzenlemişti. 6 kişinin yaşamını yitirdiği ve 81 kişinin de yaralandığı terör saldırısı sonrasında ise Ankara Suriye’ye bir operasyon yapılabileceğinin sinyalini vermişti