Türk Kahvesi Maske Tarifleri Nelerdir? Ne İşe Yarar?

Kadınların en önem verdiği şeylerden biri de ciltleridir. Güzelliğe önem veren kadınlar türk kahvesi maskesi yapıyor. Genellikle herkesin ilgilendiği türk kahvesi maskesi  sık sık konuşulan bir konu. Kendilerini daha güzel ve ilgi çekici görmek isteyen kadınların tercih ettiği bu işlem nedir? Ne işe yarar? İşte cevabı haberimizde...

 

Kahve telvesi cildi sıkılaştırmaya ve pürüzsüzleştirmeye yardımcı olmaktadır. Sıkı ve pürüzsüz bir cilt de dışarıdan daha canlı ve sağlıklı görünmektedir. Maske ciltte, durduğu süre boyunca gözenekleri temizlemektedir. Bu sebeple de ölü hücrelerden arınan bölgede sivilce ve akne problemleri giderilmektedir.

 

Türk kahvesi maske tarifleri

 

Göz altı morluklarını geçiren maske
-1 yumurta akı.
-1 tatlı kaşığı Türk kahvesi.
Bir yumurta akı ile bir tatlı kaşığı Türk kahvesini karıştırın. Bunu gazlı beze sürüp, göz çevresine yerleştirin. Karışımı 20 dakika bekletin.
 

Yağlı ciltler için maske
-1 tatlı kaşığı Türk kahvesi telvesi ya da öğütülmüş normal kahve.
-1 tatlı kaşığı limon suyu.
-1 yemek kaşığı süt.
-1 yemek kaşığı yoğurt
Tüm malzemeleri bir kasede iyice karıştırın. Hazırladığınız karışımı göz ve dudak çevresi hariç tüm yüzünüze parmak uçlarınızla masaj yaparak uygulayın. 15-20 dakika bekledikten sonra maske kurumuş olacaktır. Nazikçe masaj yaparak yüzünüzü ılık su ile yıkayın.
 

Cilt nemlendirme
1 tatlı kaşığı balı küçük bir cezve içinde hafifçe ısıtın. Bal sıcak değil ılık olmalı. Balı ve 1 tatlı kaşığı kahve telvesini cam bir kasede karıştırın. Hazırladığınız karışımı cildinize ince bir tabaka halinde sürün ve maske kuruyunca ılık su ile cildinizi yıkayın. Özellikle kuru cilde sahip olan kişiler bu maskeyi haftada 2 kez uyguladıklarında cildin yumuşadığını ve nemlendiğini fark edecekler.

 

 


Etiketler: