Türkiye’de İlklere İmza Atan İş İnsanı Ramazan Burak Telli Kimdir?

Yaptığı işlerle ön plana çıkan başarılı iş insanı ve yatırımcı Ramazan Burak Telli, yaptığı işlerle birçok kişiye ilham olmaya devam ederken internet kullanıcıları tarafından hayat hikayesi oldukça merak ediliyor. Peki Ramazan Burak Telli kimdir? Kaç yaşındadır? Yaptığı işler nelerdir? İşte Detaylar…

 

 

Ramazan Burak Telli, 1977 yılında Afyon’da ticaretle uğraşan bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelmiştir. 46 yaşında olan ünlü iş insanı aslında ticaretin içine doğmuştur. Eğitim hayatı için İstanbul’a gelen Telli, eğitim hayatını tamamladıktan sonra iş hayatına beyaz eşya toptancılığı yaparak başlamış henüz 25 yaşındayken Türkiye'deki ilk cep telefonu ithalatını gerçekleştirerek bir ilke imza atmıştır. Dünyada çıkan modelleri Türkiye’ye ilk getirme özelliğiyle oldukça konuşulan iş insanı 29 yaşında ise Avrupagöz Hastanesi'ni kurdu. 34 yaşında 14 şubeye ulaştırdığı hastaneyi yabancı yatırımcılara sattı. Daha sonra Avrupa Yatırım Holding'i kurarak turizm sektörüne giriş yaptı. Borsa İstanbul’da işlem gören Avrupa Yatırım Holding’in kurucusu Telli, yatırımcılara Borsa İstanbul’u işaret ediyor.  

 

 

Türkiye yatırımcılar için bir fırsat!

 

Sabah Gazetesi’nin haberine göre; Türkiye'nin dört bir yanında farklı sektörlerde yatırımlara devam ettiklerini vurgulayan iş insanı, Türkiye'nin doğru alanlara yatırım yapılması durumunda tam bir yatırım cenneti olduğunu sözlerine ekledi: "Ülkemiz turizmden sağlığa, otomotivden tarım ve sanayiye birçok alanda yatırımcılara önemli fırsatlar sunuyor. Bu alanlara direkt yatırım yapamayan yatırımcılar bu alanlarda faaliyet gösteren şirketlerin kağıtlarını alabilirler. Ülkemizin tüm dünyayı etkisi altına alan ekonomik krizden pozitif ayrışmasını bekliyoruz."

 

 

Ramazan Burak Telli sosyal sorumluluk projeleriyle de dikkat çeken bir isim!

 

Engelsiz yaşam Vakfı kurucu üyelerinden olan Telli, iş hayatı dışında sosyal sorumluluk projeleri ve yaptığı yardımlarla da adından söz ettiriyor. Bu anlamda çeşitli sivil toplum örgütleri ve kurumlardan çok sayıda ödül almıştır.