Türkiye'de Kış Tatili Nerede Yapılır?

Kışın Tatil Yapabileceğiniz Yerleri Sizin İçin Derledik...Bu Kış Çok Keyifli Geçecek!

 

Bursa-Uludağ

Bursa'nın 36 km. güneyinde yer alan Uludağ, ülkenin en gözde kış merkezlerinden. Uludağ kayak merkezi eğlenceyi de doruklarda yaşıyor. Snowboard,kızak,big foot,buz pateni;snowboard gibi eğlence imkanlarıyla tatilcilerini bekliyor.

 

 

Kayseri-Erciyes

Erciyes dağı, yaz kış tepesinde kar eksik olmamasıyla ünlü. Kış turizmi, dağ tırmanışı hem de yayla turizmi açısından her mevsim insanların uğrak noktası. Türkiye'de özellikle dağcılık ve buzul tırmanışları için en çok tercih edilen dağlardan biridir.

 

 

Erzurum-Palandöken

Ekim ayında kar yağmasıyla sezonu açan palandöken kış turizmin gözdelerinden.Kış olimpiyatlarının düzenlenmesine imkan tanınmış, dünyanın en uzun ve en dik pistleri arasındadır. Palandöken, New York Times Gazetesi tarafından dünyanın en iyi kayak merkezleri arasından 18. sırada gösterilmiştir.

 

 

Kocaeli-Kartepe

İstanbul'dan çıkıp en yakın gidebileceğiniz yer kartepedir. İzmit Körfezi ve Sapanca Gölü'nü buradan görebilirsiniz. Aralık ayı sonu itibariyle sezonu açan kartepe ziyaretçilerini bekliyor.

 

 

Kars-Sarıkamış

Sarıkamış Alpler'de olduğu gibi kar yapısı kristaldir. Ülkenin doğusu sizin için farklılık yaratabilir. Kar yapısından dolayı kayak severlerin ve profesyonel kayakçıların gözdesidir.

 

 

Nevşehir-Kapadokya

Her mevsim ziyaretçi akımına uğrayan Kapadokya beyaz örtüyle çok başka... Kışın burada  balon turu yapmak size iyi gelecek.