Üç Kuruş Dizisi Reytinglerde Neden Düşüş Yaşıyor? İşte Fenoreporter'ın Üç Kuruş Analizi!

Show TV'de başrollerinde Ekin Koç, Uraz Kaygılaroğlu, Aslıhan Malbora ve Nesrin Cavadzade gibi isimlerin rol aldığı pazartesi günleri yayınlanan Üç Kuruş dizisi kadrosuna yaptığı takviyelerle beğeni toplarken, reytinglerdeki düşüşüne engel olamadı. Peki Üç Kuruş dizisi neden kan kaybediyor? İşte editörün analizi.. 

 

Show TV'de başrollerinde Ekin Koç, Uraz Kaygılaroğlu, Aslıhan Malbora ve Nesrin Cavadzade gibi isimlerin rol aldığı pazartesi günleri yayınlanan Üç Kuruş dizisi kadrosuna yaptığı takviyelerle beğeni toplarken, reytinglerdeki düşüşüne engel olamadı. Peki Üç Kuruş dizisi neden kan kaybediyor? İşte editörün analizi.. 

 

uc kurus dizisi reytinglerde neden dusus yasiyor iste analizi

 

Tek kurşunla üç adam öldürmek! 

 

Show TV'de geçtiğimiz akşam yayınlanan 20. bölümünde kadroya ünlü oyuncu Necip Memili'nin katılmasıyla reyting listelerinde yükselişe geçmesi beklenen Üç Kuruş dizisinde yapılan hatalar gündeme damga vurdu. Geçtiğimiz hafta yayınlanan 19. bölümdeki baskın sahnesinde Şesu'nun tek kurşun ile üç adam vurması ekran başındakilere bu kadar da olmaz dedirtirken, dün yayınlanan bölümde ise Efe komiserin Leyla'ya yaptığı evlilik teklifinin ardından polisin kayıp çalıntı bölümünden yüzük alıp Leyla'ya verdiği anlar izleyenlere "Bu gerçek miydi?" sorusunu sordurdu. 

 

Hatalar izleyenlerin diziye konsantre olmasını zorlaştırıyor! 

 

Üç Kuruş dizisinin bölümlerinde yapılan hatalar (Yukarıdaki bir kaç örnek gibi) izleyenlerde biraz tabiri caizse bağlamdan kopma etkisi yaratıyor. Türkiye'de dizi sektöründe çalışmak gerçekten zor. Her hafta 120-150 sayfa arasında değişen senaryoların yazımı, bunların çekimi için acele edilmek zorunda olunuşu dizilerin kalitesini etkiliyor bu bir gerçek. Ama Üç Kuruş dizisinde son dönemde rastlanan hatalar sanki gündemdeki dizinin fişi çekilde haberleriyle birlikte düşünülünce bir boşvermişlik gibi gözüküyor. Bir polis düşünün kafasına göre evlenme teklif ettiği kadına yüzük hediye etmek için kayıp çalıntı bölümüne gidiyor, kafasına göre dolapları karıştırıyor, yüzükleri alıyor ve bunları yaparken herhangi bir müdahale ile karşılaşmıyor. Böyle birşey olabilir mi sizce? Ay Yapım ekibine tavsiyemiz her zaman alıştığımız Ay Yapım kalitesinin bozulmaması amacıyla her ne kadar çekim süreleri ve senaryo yazımı için gereken zaman kısıtlı olsa da bu tip hatalara dikkat etmeleri.. Kalın sağlıcakla...