Ünlü Profesör Nami Başer'den Lacan Söyleşisi! Arzunun Tahterevallisi!

Galatasaray Üniversitesi Felsefe Profesöre Nami Başer Say Yayınları'nın organizasyonunda Barış Manço Kültür Merkezi'nde 18 Mayıs 2022 Çarşamba günü Lacan üzerine bir söyleşi gerçekleştirecek. 

 

Galatasaray Üniversitesi Felsefe Profesöre Nami Başer Say Yayınları'nın organizasyonunda Barış Manço Kültür Merkezi'nde 18 Mayıs 2022 Çarşamba günü Lacan üzerine bir söyleşi gerçekleştirecek. Son dönemde yayınladığı felsefe ve bilim kitaplarıyla geniş kitlelerin beğenisini kazanan Türkiye'nin en saygın yayın evlerinden Say Yayınları'nın düzenlediği organizasyonda Galatasaray Üniversitesi Felsefe Profesöre Nami Başer Barış Manço Kültür Merkezi'nde 18 Mayıs 2022 Çarşamba günü Lacan üzerine bir söyleşi gerçekleştirecek. Nami Başer Lacan üzerine konuşurken, programın moderatörlüğünü ise ünlü yazarlar Güçlü Ateşoğlu ve Kurtul Gülenç yapacak. 

 

nami baser den lacan soylesisi

 

Lacan kimdir? 

 

Jacques Marie Émile Lacan, "Freud'dan bu yana en tartışmalı psikanalist" olarak anılan Fransız psikanalist ve psikiyatr. Geliştirdiği psikanaliz kuramlarının yanı sıra 20. yüzyılın en önemli düşünürlerinden biri olan Lacan, yapısalcılık, postyapısalcılık, eleştirel teori, feminist teori, sinema, kültürel çalışmalar gibi pek çok alanda ve çağdaş kıta felsefesinde oldukça etkili olmuştur. Her ne kadar Lacan kendi çalışmalarını "Freud'a bir şerh" olarak sunsa da, döneminin dilbilim, antropoloji ve felsefe gibi geniş bir literatürünü Freud'un psikanaliz teorileriyle birlikte yorumlayan ve kullanan Lacan, oldukça özgün bir düşünce sistemi ortaya koymuştur. Michel Foucault, Gilles Deleuze, Felix Guattari, Luce Irigaray, Julia Kristeva, Alain Badiou, Louis Althusser, Slavoj Žižek gibi pek çok düşünür kendi düşüncelerini, destekleyerek ya da karşı çıkarak, Lacan'ı temel alarak geliştirmiştir. 1977'de Fransız parlamentosuna rıza yaşına ilişkin birkaç maddenin yürürlülükten kaldırılması için verilen bir dilekçede Jean Paul Sartre, Foucault gibi isimlerle birlikte Lacan'ın da imzası vardı.