Uzay Merkezine Yolculuk Hazırlıkları!

Youtube'da yayınladığı sanat, teknoloji ve tasarım hikayeleri ile geniş bir hayran kitlesi bulunan ünlü Youtuber Barış Özcan, kanalında yayınladığı yeni videosunda bu kez uzay merkezine yaptığı yolculuk hazırlıklarının ayrıntılarını paylaştı. 

 

Youtube'da yayınladığı sanat, teknoloji ve tasarım hikayeleri ile geniş bir hayran kitlesi bulunan ünlü Youtuber Barış Özcan, kanalında yayınladığı yeni videosunda bu kez uzay merkezine yaptığı yolculuk hazırlıklarının ayrıntılarını paylaştı. Kennedy Uzay Merkezi’ne yapacağı yolculuk hazırlıklarını anlatan ünlü Youtuber, 2 hafta kadar önce NASA’dan bir e-mail aldığını hatırlattı.

 

Space X’in Uluslararası Uzay İstasyonu’na göndereceği Falcon 9 roketinin fırlatışını izlemek üzere Florida’ya davet edilen ünlü Youtuber, fırlatmanın normalde 25-26 Nisan tarihleri arasında yapılacağını söyledi. “Ancak roketlerin fırlatışlarını etkileyen pek çok faktör olduğu için bu tür tarihler ve saatler sık sık değişebiliyor.” diyen ünlü Youtuber, bu gerçeğin farkında olarak beklemeye ve bir yandan da hazırlıklarını yapmaya başlamıştı ki çok önemli bir gelişme yaşandı gideceği yerde.

 

Space X’in uzaya astronot taşımak için üzerinde çalıştığı Dragon mürettebat kapsülünde yer testleri sırasında bir anomali meydana geldi. Yapılan açıklama bu yönde ama muhtemelen ateşleyicilerinden kaynaklanan bir problem nedeniyle patlama oldu. Havaya yayılan zehirli gazların kilometrelerce uzaktan görüldüğü söyleniyor. Kapsülde herhangi bir kişi olmadığı için ölen ya da yaralanan yok ama bu tür durumlar pek çok planın gecikmesine ya da aksamasına sebep olabilir.

 

Bu arada bu kapsül Barış Özcan’ın izlemek için gideceği kapsül değil. Yine de ünlü Youtuber bu haberleri duyunca fırlatma kesin iptal edilir diye düşünüyordu. Ama iptal edilmedi. Sadece bir kaç gün ertelendi. Yeni fırlatma tarihi 30 Nisan Salı günü yerel saatle sabaha karşı 4:22 olarak açıklandı. Bakalım fırlatma başarıyla tamamlanacak mı?

 

Videonun detaylarını aşağıda bulabilirsiniz.