Vapor - Ozon (Buhar-Ozon Makinesi) Nedir? Etkileri Nelerdir?

Kadınların en önem verdiği şeylerden biri de ciltleridir. Güzelliğe önem veren kadınlar vapor-ozon yapıyorlar. Genellikle herkesin ilgilendiği vapor-ozon sık sık konuşulan bir konu. Kendilerini daha güzel ve ilgi çekici görmek isteyen kadınların tercih ettiği bu işlem nedir? Ne işe yarar? İşte cevabı haberimizde...

 

Su seviyesinin gözlenebileceği bir kap su kaynatma ve buharlaştırma kapasitesine sahip bir ısıtıcı ve zengin oranda ozon ihtiva eden su buharı elde etmek için ilave edilmiş bir ultraviyole lambadan ibarettir. Bağımsız olarak kullanılan butonlar sayesinde su buharı ve ozon ayrı ayrı aktive edilir. Bazı cihazların buhar püskürtme kafalarında aromaterapi (koku tedavisi) bakımları yapmak üzere esanslarla ıslatılan değişebilen filtreler bulunmaktadır.

 

Su buharının fizyolojik etkileri nelerdir?

 

Cilt ısısını yükselterek, cilt üzerindeki kan ve lenf akış hızını arttırmak, kanın hücreleri yıkama fonksiyonunu aktive etmek. Cilt yüzeyinde su buharının etkisiyle yumuşama ve gözeneklerin açılmasını sağlamak. Toksinlerin ciltten uzaklaştırılmasını sağlamak. Komedonların çıkartılmasını kolaylaştırmak. Kozmetik ürünlerin cilde nüfusunu kolaylaştırmak. Ter ve yağ bezlerini uyararak, ciltteki toksinlerin ciltten uzaklaştırılmasına yardımcı olmak. Keratin pullarının dökülmesine yardımcı olmak.

 

Ozonun fizyolojik etkileri nelerdir?

 

Hücrelerin ve dokuların oksijen seviyesini yükseltici etkisi vardır. Bakteri ve mikrop öldürücü dezenfekte etkilidir. Ciltte bulunan yağı kurutucu etkilidir.

 

Kullanımında dikkat edilecek hususlar nelerdir?

 

Gözenekleri normalden açık olan ciltlerde kullanımına dikkat edilmelidir. Olağanüstü hassas ve sirkülasyon problemi olan ciltlerde çok dikkatli kullanılmalıdır. Bu gibi durumlarda uygulama süresi kısa tutulmalı veya problemli olan bölgeler bir pamukla kapatılmalıdır. Astım hastalığı olanlara buhar verilmemelidir. Çok kuru ciltlerde ozon buharı verilmemelidir. Ciltte güneş yanığı ve benzeri cilt lezyonlarında su buharı ve ozon buharı kullanılmamalıdır.

 

Uygularken dikkat edilecek hususlar nelerdir?

 

Gözlerde herhangi bir problem varsa nemli bir pamuk tampon ile kapatılmalıdır.Eğer herhangi bir problem yoksa kapatılmamalıdır.Çünkü göz çevresi yüzde en fazla neme ihtiyaç duyan bölgedir. Buhardan olumsuz etkilenebilecek cilt problemi durumlarında pamuk ile kapatma yöntemi kullanılmalıdır. Buhar çıkışı noktasıyla uygulama yapılacak uzuv arasındaki mesafe cilt tipine göre değişmekle birlikte en az 25 – 40 cm olmalıdır. 

 



Etiketler: