Vazelinin Saça Faydaları Nelerdir?

Kadınların en önem verdiği şeylerden biri de saçlardır. Güzelliğe önem veren kadınlar vazelin kullanıyor. Genellikle herkesin ilgilendiği vazelin sık sık konuşulan bir konu. Kendilerini daha güzel ve ilgi çekici görmek isteyen kadınların tercih ettiği bu ürün saç nasıl yarar sağlıyor? Saçımıza nasıl faydası olur? İşte cevabı haberimizde...

 

Vazelin karışımı cilt üzerinde koruyucu bir bariyer oluşturarak mevcut nemi hapseder. Cildin iyileşmesine yardımcı olmaktan kuru cildi rahatlatmaya ve tırnak sağlığını artırmaya kadar uzanır gibi daha birçok yararı vardır. Saçların uzamasında bile etkilidir.


Vazelinin saça faydaları nelerdir?

 

Saç derisi kuruluğuyla savaşır. Bir bakım kremi olan vazelin cilt kuruluğunu gidererek cildin gün boyu yumuşak ve nemli kalmasına yardımcı olur. Ciltte oluşan yara, çizgi, çatlak ve yanık gibi durumlarda etkin şekilde kullanılır.

 

Vazelinin saça yararı nedir?

 

Vazelin saç bakımında kullanıldığında sert saçların saçın yumuşamasına ve ipeksi bir görünüm kazanmasına yardımcı olur. Bitlenen saçlarda kullanıldığında saçın bitten temizlenmesine yardımcı olur.

 

vazelin
 

 

Vazelin saç uzatır mı?

 

Saçlarımız, yılda yaklaşık 15 cm kadar uzar. Vazelin hem saçlarınız hem de kirpikleriniz ve kaşlarınız için oldukça fazla içerik verir. Vazelinin oluşturduğu koruyucu tabaka, nemlendirici ürünlerdeki nemi hapsedebilir. Bu da saçınızı kırılmaya daha az eğilimli hale getirebilir. Saçınızı kırılmaya ve kuruluğa karşı koruyabilir, ancak saçınızın daha hızlı uzamasını sağlamaz.

 

Vazelin kepeği önler mi?

 

Vazelinin saça faydaları hakkında en fazla merak edilen sorulardan biri de bu. Kepek sorununuzun nedeni saç derinizin kuruması ise vazelin gerekli nemi sağlayarak sorunun hafifletilmesine yardımcı olabilir. 



Etiketler: