Yağmur Arat Mardin'de Neler Yaşadı?

Youtube'da yayınladığı içeriklerle geniş kitlelerin beğenisini kazanan ünlü sosyal medya fenomeni Yağmur Arat, yayınladığı videosunda Mardin'de yaşadıkları hakkında detaylı bilgiler verdi. 

 

Youtube'da yayınladığı içeriklerle geniş kitlelerin beğenisini kazanan ünlü sosyal medya fenomeni Yağmur Arat, yayınladığı videosunda Mardin'de yaşadıkları hakkında detaylı bilgiler verdi. Son dönemde yayınladığı içeriklerle geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi başaran ünlü sosyal medya fenomeni Yağmur Arat, yayınladığı videosunda Mardin'de yaşadıkları hakkında detaylı bilgiler verdi. 

 

Yayınladığı videosunda Mardin'in gizli kalmış sokaklarında keşfettikleri hakkında konuşan ünlü sosyal medya fenomeni videosu için "Öncelikle sizlere kaldığımız 1200 yıllık mağara evi göstereceğim, ardından Mardin sokaklarında gezmeye başlayacağız. Mardin'de yaşayan etnik çeşitlilik sayesinde gelişen el sanatları dükkanlarını gezeceğiz ve Mardin'in meşhur kahvelerinden içeceğiz. Ardından airbnb'de evinde konakladığımız Sabri, ilk olarak Mardin ve Tarsus'ta meşhur olan Şahmeran efsanesini anlatacak sonra da bizlere kilisede yaşadığı evi gösterecek. Bu kilise şu an kullanılmasa da tarihin ilk Ermeni kilisesidir. Yaklaşık 1600 yıllık tarihiyle şu an derbeder olsa da, 1940'lı yıllara kadar faal olmuştur. Son olarak da sizlere Mardin'in meşhur süryani şarabını tanıtacağız. Bu şarabı diğer şaraplardan ayıran özelliklerinden bahsedeceğiz." ifadelerini kullandı. 

 

Detayları aşağıdan öğrenebilirsiniz.