Yaş Maya Maske Tarifi Nedir? Ne İşe Yarar?

Kadınların en önem verdiği şeylerden biri de ciltleridir. Güzelliğe önem veren kadınlar yaş maya maskesi yapıyor. Genellikle herkesin ilgilendiği yaş maya maskesi  sık sık konuşulan bir konu. Kendilerini daha güzel ve ilgi çekici görmek isteyen kadınların tercih ettiği bu işlem nedir? Ne işe yarar? İşte cevabı haberimizde...

 

Yaş maya maskesi, cildin rahatça nefes almasını ve rahatlamasını sağlar. Yaş mayanın içerisinde bol bol vitamin ve mineral bulunduğundan, cildin bu konuda vitamin eksikliklerini maskeden giderebileceğini söylemek mümkün. Yaş maya maskesinin en önemli özelliklerinden birisi, ciltteki ölü hücreleri atmasıdır.

 

Yaş maya maske tarifi

 

1 tatlı kaşığı yaş maya ve 1 tatlı kaşığı ev yoğurdunu karıştırıp cildimize sürüyoruz. Cildimizde kuruyana kadar ellerimizi ıslatıp masaj yaparak cildimizi rahatlatıyoruz. Ardından bol su ile yıkıyoruz.
1 yemek kaşığı yaş maya ve 1 yemek kaşığı sütü karıştırıp cildimize sürüyoruz. Cildimizde kuruyana kadar ellerimizi ıslatıp masaj yaparak cildimizi rahatlatıyoruz. Ardından bol su ile yıkıyoruz.
Maya maskesi cildi ölü hücrelerden arındırır, gözenekleri temizler, cildin canlanmasını sağlar. İçerisinde vitamin ve mineraller olduğu için cildi besler, kırışıklıkları azaltır ve cildin daha sıkı olmasını sağlar. Her cilt tipi için uygun olan bu maskeyi alerjik ciltler, açık yarası olanlar, yoğun akne problemi olanlar uygulamasın. İlk kez deneyecek olan kişiler bilek içinde 10 dakika bekleterek reaksiyonu test edebilirler. Haftada 1 uygulanabilir.

 

 


Etiketler: