Yazın Ortaya Çıkan Cilt Problemleri ile Nasıl Başa Çıkılır?

Kadınların en önem verdiği şeylerden biri de ciltleridir. Güzelliğe önem veren kadınların cilt problemleri olur. Genellikle herkesin ilgilendiği cilt problemleri sık sık konuşulan bir konu. Kendilerini daha güzel ve ilgi çekici görmek isteyen kadınların tercih etmediği bu problem nedir? Nasıl başa çıkılır? İşte cevabı haberimizde...

 
 
 Yaz mevsimi, bir yandan eğlencesi bol aktivitelerle pozitif enerjiyi artırırken bir yandan da nemli ve sıcak hava koşulları ile cilt problemlerine yol açabiliyor. Bunun yanı sıra, yine aynı sebeplerden makyajın gün boyu kusursuz şekilde kalması da zorlaşıyor. Fakat doğru cilt bakımı uygulamaları ve makyaj ürünleri ile
cilt problemlerine son!

 

Güneş yanıkları

 

Yaz aylarında güneşin etkisi artarken güneş yanıkları gibi cilt problemleri de yaşanabiliyor. SPF içeren uygun bir bakım ürünü kullanıldığında herhangi bir tehdit içermeyen bu durum, korumasız şekilde maruz kalındığında cilt lekeleri ve önemli cilt problemlerine sebep olabiliyor.

 

Dengesiz bronzluk

 

Eşit tonlu görünüme sahip bronz bir ten, yaz mevsiminin en eskimeyen trendleri arasında yer alıyor. Fakat doğru bakım sağlanmadığında dengesiz bronzlaşma ile hoş olmayan bir görünüm de ortaya çıkabiliyor. Hem göz alıcı bronzlukta bir ten rengine sahip olmak hem de cildin nem dengesini korumak için ise güneş sonrası bakım ürünleri oldukça büyük fayda sağlıyor. 

 

Deniz, güneş, havuzdan nem kaybeden cilt

 

Güneş ışınlarının ciltte nem kaybına neden olur. Deniz ve havuz suları da içeriğindeki tuz, klor vb. bileşenler sebebiyle kırışıklık görünümünden cilt kuruluğuna kadar pek çok cilt problemine sebep olabiliyor. Bu tür problemler yaşamamak için ise cilt nemlendirmeye çok fazla özen göstermek gerekiyor. Günlük bakım rutinleri arasında daima yerini alan nemlendiricilerin, havuz ya da deniz sonrasında da mutlaka kullanılması gerekiyor.

 

Dağılan makyaj

 

Yaz mevsimi, cilt bakımında yarattığı sorunların yanı sıra makyaj konusunda da belli başlı problemlere yol açabiliyor. Özellikle sıcak havada artan terleme sebebiyle makyaj akması, bu konuda en büyük problemlerin başında geliyor. 



Etiketler: