Yılbaşı Makyajı Nedir? Nasıl Yapılır?

Kadınların en önem verdiği şeylerden biri de makyajdır. Güzelliğe önem veren kadınlar yılbaşı makyajı yapıyorlar. Genellikle herkesin ilgilendiği yılbaşı makyajı sık sık konuşulan bir konu. Kendilerini daha güzel ve ilgi çekici görmek isteyen kadınların tercih ettiği bu işlem nedir? Nasıl yapılır? İşte cevabı haberimizde...

 

Yılbaşı makyajının en önemli noktası, kullanılan ürünlerin kalitesi ve kalıcılığıdır.  Makyajın formuna, rengine ve duruşuna katılacağın eğlencenin moduna ve kıyafetine göre karar verebilir.

 

Yılbaşı makyajı nasıl yapılır?

 

Kırmızı ruj makyajı 

Makyaja cilt tipine uygun bir makyaj bazı ve fondöten ile başlamalısın. Bazı parmak uçlarınla fondöteni temiz bir fırça ya da makyaj süngeriyle uygulayabilirsin. Burada önemli olan fondötenin yoğunluğuna doğru karar vermek. Sonrasında cildindeki lekelere özel dokunuşlar yapmak ve göz altlarını aydınlatmak için concealer ile devam etmelisin. Bu noktada soruna uygun ürünler tercih edebilir, aydınlık bir duruş için cilt tonundan bir iki renk açık kapatıcılara yönelebilirsin.  Ten makyajının son aşamasında cilt tipine uygun bir pudra kullanabilirsin. Kusurlar tamamen örtüldüğünde tüm gözler alev kırmızısı dudaklarda toplanıyor. Kırmızı ruj makyajında gözleri biraz geri plana1 atmak gerekiyor. Bu noktada hafif koyu göz makyajı yaparak dumanlı bir görüntü elde edebilirsin. Çok koyu ya da parlak makyaj dikkati gözlerine toplar. Öncelikle dudaklarını nemlendir. Sonrasında seçtiğin rujun renginde bir dudak kalemi ile çerçeve oluştur. Ardından can alıcı kırmızı rujunu uygulamaya geçebilirsin. Kırmızı ruj sürdüğün dudaklarının daha dolgun görünmesini istiyorsan, dudaklarının ortasına biraz parlatıcı sürebilir, dudak kenarlarını highlighter ile aydınlatabilirsin. Makyajını pembe ya da kahve tonlarındaki bir allık kullanabilir, dilersen de direkt bronzer ile sıcak bir bitiriş yapabilirsin. 

Sade ve şık makyaj 

Sade bir makyaj tercih ediyorsan ten makyajını natürel bitişli ürünlerle yapmalısın. Dilediğin formda bir pudra ile ten makyajını tamamlayabilirsin. Allık olarak da şeftali tonları tercih ederek istediğin yalın duruşa kavuşturabilirsin. Sade bir duruş için toprak tonlarının ağırlıkta olduğu buğulu bir göz makyajı ideal. İnce bir eyeliner ve kirpiklerini dolgunlaştıran bir maskara ile bitiriş yapabilirsin. Dudaklarında ise somon ve mercan ya da gülkurusu ve pembe tonlarında nude bir ruj kullanabilirsin. Eğer sadeliğine biraz ışıltı katmak istersen, ruj yerine dudak parlatıcısı tercih edebilirsin. Natürelliğini korumak içinse mat rujlara yönelmelisin.  

Simli göz makyajı 

Simli göz makyajı için bu işleme özel ürünler kullanmalısın. Baz olarak simli makyaj ürünlerinin performansını artıran parçalara yönelmelisin. Simli dokunun kalıcılığını artıran ürünler göz kapaklarını ve vücudunu parıltıyla süsleyebilirsin. Baz sonrasında içerisinde bol bol ışıltı bulunan, renkli bir palet ile göz kapaklarına dilediğin tonları taşıyabilirsin. Simli göz makyajını takmak kirpik ile tamamlayabilirsin.

 

Yılbaşı elbisesi nasıl seçilir? 

 

Elbisen, konsepte uygun olmalı. Ev partisine gidiyorsan daha sade fakat şık kıyafetlere yönelmelisin. Enerjisi yüksek bir partide simli ve ışıltılı elbiseler ve uygun topuklular tercih edebilirsin. Eğer yılbaşında konaklamalı bir tatil planın varsa, gecenin ilerleyen saatlerinde düzenlenebilecek pijama partisine uygun parçalar da götürmelisin. Elbisen konforlu olmalı. Sana hareket kolaylığı sağlamalı. Bu şekilde enerjini tüm gece koruyabilirsin. Terletmeyen ve lekeleri belli etmeyen bir kumaştan yapılan elbiseler tercih edersen, çok daha rahat bir gece geçirirsin. 

 

Yılbaşı kombinine uygun makyaj tüyoları nelerdir?

 

Yılbaşında giydiğin kıyafet ile makyajın uyumlu olmalıdır. Bu aşamada elde etmek istediğin etkiye odaklanmalı ve renkler arasında bir ahenk yakalamalısın. Çılgın bir elbise tercih ettiysen, renkli ve avangart makyaj ve bol bol sim ile duruşunu tamamlayabilirsin. Sade bir kıyafet giyiyorsan, kırmızı ruj makyajı ile duruşuna hareket katabilirsin. Koyu göz makyajı ile açık renkli ve duru elbiselerini şık bir şekilde tamamlayabilirsin. Eğer daha vamp bir duruş elde etmek istiyorsan, tamamen siyah konsepti de uygulayabilirsin.  Göz alıcı renklerde bir elbise tercih ettiysen, neon makyaj ile çok daha renkli bir görünüm elde edebilirsin. 



Etiketler: