Yüz Tüyleri Neden Olur? Nasıl Alınır? Yüz Jileti Nedir?

Kadınların en önem verdiği şeylerden biri de yüzleridir. Güzelliğe önem veren kadınlar yüz jileti kullanıyorlar. Genellikle herkesin ilgilendiği yüz jileti sık sık konuşulan bir konu. Kendilerini daha güzel ve ilgi çekici görmek isteyen kadınların tercih ettiği bu işlem nedir? Ne işe yarar? İşte cevabı haberimizde...

 

Hem kadın hem de erkeklere yüz tüylerini alma konusunda kolaylık sağlayan kaş jileti, kaş usturası olarak da biliniyor. Kaş jileti kaşları ve yüzdeki ayva tüyleri alma konusunda kullanılıyor.

 

Yüz usturası nasıl kullanılır? 

 

Ustura ile yüz almak kullanmadan evvel cildinizin temiz ve kuru olduğundan emin olmanız gerekir. 45 derecelik açıyla tutulması önerilen kaş usturasını tüylerin çıkış yönüne doğru kısa ve keskin hareketlerle istenilen şekle göre tıraş edebilirsiniz.

 

Yüz usturası ne işe yarar?

 

Yüz almak konusunda fayda sağlayan yüz usturası, yüz tüylerinizin uzama süresini ve gürleşmesini etkiler. Kaşlarınızı aşağıya doğru taradığınızda nereleri ustura ile alacağınız ortaya çıkar. Belirlediğiniz kılları ustura yardımı ile saniyeler içinde alabilirsiniz.

 

Yüz jileti zararlı mıdır?

 

Doğru yöntemle ve özenli uygulamalarla alındığı takdirde yüz tüylerini almanın bir zararı yoktur. Yüz tüyleri koyu renkli, kalın ve uzunsa estetik olarak rahatsız edebileceği gibi makyaj yapmayı zorlaştırır, sürülen krem veya serumlar cilt yüzeyine daha az etki eder.

 

Yüz tüyleri neden olur?

 

Hirsutizm olarak bilinen hormonal bozukluk nedeniyle tüylenme, yüz tüylenmesinin en yaygın sebeplerinden biridir. Kadınlarda testosteron hormonunun olması gerekenden fazla salgılanması, tüm vücutta ve özellikle yüzde tüylenmeye yol açar. Bu durumda öncelikle bir endokrinolog tarafından hormonal durum kontrol edilmelidir, ardından uygun yöntemle yüz tüylerinden kurtulmak mümkündür. 

 

 


Etiketler: