Sırbistan AB baskıları nedeniyle seyahat anlaşmalarını yok mu sayacak? Türk vatandaşları Sırbistan seyahatlerinde kimlik kullanamayacak mı? İşte detaylar 

 

Sırbistan AB baskıları nedeniyle seyahat anlaşmalarını yok mu sayacak? Türk vatandaşları Sırbistan seyahatlerinde kimlik kullanamayacak mı? İşte Cevabı! 

 

Avrupa komisyonu, Balkan ülkelerinden vize rejimi konusunda AB ile uyumlu olmasını talep etmişti. Sırbistan ve bölge ülkelerinin Türkiye’den vize talep etmesi istenmişti ancak Sırbistan ve Türkiye haziranda seyahatlerde karşılıklı olarak kimlik kullanılması yasal düzenlemelerle tamamlanmıştı. 

 

Türklerin Avrupa’da vizesiz gidebileceği birkaç ülkeden biri olan Sırbistan Avrupa Birliği’nin baskıları nedeniyle Türklerden vize isteyebileceğinin sinyallerini verdi.  AB üyesi olmayan ülkeler için yeniden vize uygulaması başlayacak. Türkiye, Belarus ve Rusya bu ülkeler arasında.

 

Kasım ayı itibariyle Tunus ve Burundi’ye vize uygulamasını başlatan Sırbistan, 1 Ocak itibariyle Belgrad,  Hindistan ve Gine Bissau vatandaşlarından seyahat vizesi isteyecek.