Show TV'de cuma günleri ekranlara gelen yapımcılığınu O3 Medya adına Saner Ayar'ın yaptığı Aziz dizisinde canlandırdığı Handan karakteriyle geniş kitlelerin beğenisini kazanan ünlü oyuncu Ayten Soykök, şu sıralar sosyal medyada ve internette kullancıların en çok arattığı isimler arasında yer alıyor. 

 

Show TV'de cuma günleri ekranlara gelen yapımcılığınu O3 Medya adına Saner Ayar'ın yaptığı Aziz dizisinde canlandırdığı Handan karakteriyle geniş kitlelerin beğenisini kazanan ünlü oyuncu Ayten Soykök, şu sıralar sosyal medyada ve internette kullancıların en çok arattığı isimler arasında yer alıyor. Son dönemde yer aldığı projelerle geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi başaran ünlü oyuncu Ayten Soykök, şu sıralar sosyal medyada ve internette kullancıların en çok arattığı isimler arasında yer alıyor. 

 

 

Aziz dizisi Handan Ayten Soykök kimdir? 

 

2 Şubat 1975 (44 yaşında) tarihinde İstanbul'da doğmuş olan usta oyuncunun tam adı Ayten Soykök Tokgöz'dür. Usta oyuncu sayısız projelerde yer almıştır. 1997 yılında ilk kez TV dizisi olarak Baba evi dizisinde (Özlem) rol alarak oynamaya başladı. Aynı zamanda 1997 yılında 4 TV dizisinde daha oyunculuk yaptı. Türk dizi ve filmlerinden tanıdığımız güzel oyuncu Ayten Soykök, 2 Şubat 1975 yılında İstanbul’da dünyaya merhaba dedi. Soykök, ilk eğitim yıllarını burada tamamladı. Lisans eğitiminden sonra, oyucu olabilmek adına, Müjdat Gezen Sanat Merkezi Tiyatro Bölümü’ne girip dersler aldı. Baba Evi, Ruhsar, Sıdıka, Yasemince, Ayrılsak da Beraberiz, Tatlı Hayat, Çemberimde Gül Oya, Dudaktan Kalbe, Lale Devri ve Sen Anlat Karadeniz gibi dizilerin oyuncu kadrolarında kendine yer buldu. Sinemada ise Ayten Soykök, Üçüncü Sayfa, Abuzer Kadayıf, Giz, Kayıp Cennet İnsanları, Rating Kasabası ve Kurtuluş Son Durak yapımlarında boy göstermiştir. 1,69 cm boy uzunluğuna sahip Ayten Soykök, 60 kg ağırlığı civarındadır.