Amerika’nın Kentucky eyaletinde bir kadın hiç ummadığı bir anda bir kabusla karşılaştı. 41 yaşındaki Lucinda Mullins adlı kadın basit bir böbrek taşından kurtulmak için gittiği hastanede ilaçların etkisiyle ağır bir enfeksiyon kaptı ve 2 bacağını birden kaybetti.

 

Fenoreporter - Sağlık Haberler Servisi

 

7 ve 12 yaşlarındaki 2 oğlu bulunan Lucinda Mullins, böbreklerinde epey sancıya yol açan taşlardan kurtulmak için hastaneye yattı. Nedeni henüz bilinmeyen bir şekilde Aralık ayı sonunda enfeksiyona yakalandı. Enfeksiyon giderek ağırlaştı ve “Septisemi”ye dönüştü.

 

(Not: “Septisemi” bakterilerin kana girerek yayılıp dolaşmasıyla ortaya çıkan bir enfeksiyon.İlerlemesi durumunda organlarda hasara, hatta ölüme kadar götürebiliyor. “Septisemi”, hızlı kalp atışı, nefes alma güçlüğü ve yüksek ateşle kendini belli ediyor.)

 

Lucinda Mullins, durumunun ağırlaşması üstüne acilen Stanford’da hastaneye kaldırıldı, daha sonra bu tür vakalarda uzmanlaşmış Lexington’da bir kliniğe nakledildi. Orada suni olarak komaya sokuldu. Uyanınca iki bacağının diz hizasından itibaren kesildiğini gördü. Dehşete kapıldı. Doktorlar ise “Hayatını kurtarmak için başka çaremiz yoktu” açıklaması yaptı.

 

Ama dehşet bitmedi: Doktorlar, iki kolunun da dirsek hizasından itibaren kesileceğini bildirdi. Korku filmlerinden farksız bu yaşadıklarına rağmen genç kaadın iyimserliğini yitirmedi: “Hayatta olmak bile büyük bir mutluluk. Çocuklarımı, ailemi görebliyorum, eşimle vakit geçirebiliyorum. Şu ana için önemli olan bu. Gerisi fasa-fiso.”

 

Yaşadıklarını sosyal medyada anlatınca, müthiş bir destek kampanyası başlatıldı. Br kaç gün içinde, aileye yardım için 200 bin dolar yardım toplandı. Hayati tehlikeyi atlatan Lucinde Mullins şimdi uzun bir yeni koşullarına hazırlanma eğitiminden geçecek ve protezleri sayesinde bir günkısman de olsa hareket edebilmeyi umacak.