Böbrek Taşı Ä°çin Hastaneye Gitti Hayatı Karardı!

Amerika’nın Kentucky eyaletinde bir kadın hiç ummadığı bir anda bir kabusla karşılaÅŸtı. 41 yaşındaki Lucinda Mullins adlı kadın basit bir böbrek taşından kurtulmak için gittiÄŸi hastanede ilaçların etkisiyle ağır bir enfeksiyon kaptı ve 2 bacağını birden kaybetti.

 

Fenoreporter - Sağlık Haberler Servisi

 

7 ve 12 yaÅŸlarındaki 2 oÄŸlu bulunan Lucinda Mullins, böbreklerinde epey sancıya yol açan taÅŸlardan kurtulmak için hastaneye yattı. Nedeni henüz bilinmeyen bir ÅŸekilde Aralık ayı sonunda enfeksiyona yakalandı. Enfeksiyon giderek ağırlaÅŸtı ve “Septisemi”ye dönüÅŸtü.

 

(Not: “Septisemi” bakterilerin kana girerek yayılıp dolaÅŸmasıyla ortaya çıkan bir enfeksiyon.Ä°lerlemesi durumunda organlarda hasara, hatta ölüme kadar götürebiliyor. “Septisemi”, hızlı kalp atışı, nefes alma güçlüÄŸü ve yüksek ateÅŸle kendini belli ediyor.)

 

Lucinda Mullins, durumunun ağırlaÅŸması üstüne acilen Stanford’da hastaneye kaldırıldı, daha sonra bu tür vakalarda uzmanlaÅŸmış Lexington’da bir kliniÄŸe nakledildi. Orada suni olarak komaya sokuldu. Uyanınca iki bacağının diz hizasından itibaren kesildiÄŸini gördü. DehÅŸete kapıldı. Doktorlar ise “Hayatını kurtarmak için baÅŸka çaremiz yoktu” açıklaması yaptı.

 

Ama dehÅŸet bitmedi: Doktorlar, iki kolunun da dirsek hizasından itibaren kesileceÄŸini bildirdi. Korku filmlerinden farksız bu yaÅŸadıklarına raÄŸmen genç kaadın iyimserliÄŸini yitirmedi: “Hayatta olmak bile büyük bir mutluluk. Çocuklarımı, ailemi görebliyorum, eÅŸimle vakit geçirebiliyorum. Åžu ana için önemli olan bu. Gerisi fasa-fiso.”

 

YaÅŸadıklarını sosyal medyada anlatınca, müthiÅŸ bir destek kampanyası baÅŸlatıldı. Br kaç gün içinde, aileye yardım için 200 bin dolar yardım toplandı. Hayati tehlikeyi atlatan Lucinde Mullins ÅŸimdi uzun bir yeni koÅŸullarına hazırlanma eÄŸitiminden geçecek ve protezleri sayesinde bir günkısman de olsa hareket edebilmeyi umacak.