ABD eski Başkanı Donald Trump, Çarşamba günü New York’taki mahkemeye gelişinde bir kez daha dikkatleri üzerinde topladı. Ama bu kez açıklamalarıyla değil, taraftarlarını selamlarken sağ elinin avuç içindeki kırmızı lekelerle. Lekelerle ilgili spekülasyonlar sosyal medyayı salladı.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Siyasi analizce Tim Miller, “Trump erken aşamada bir cüzzama yakalanmış olabilir mi?” diye bombayı patlattı. Bu iddia gerçekçi bulunmadı. Ama aralarında sağlıkçıların da bulunduğu bir grup ise frengi hastalığı ihtimalini ortaya attılar. Yine sosyal medyada Doktor Jonathan Reiner, daha makul bir açıklama getirmeye çalıştı: “Trump düşmüş olabilir.” Çünkü Salı gecesi düzenlediği mitingte Trump’un söz konusu eli ve avuç içi son derece normal görünüyordu.

 

Reiner, “77 yaşındaki bir insanın düşmesi pek de anormal değil. Kampanya ekibi o kırmızı lekelerle ilgili bir açıklama yapmalı” diye konuştu. Ancak Trump’ın kampanya ekibinin sözcülerinden biri, bu konudaki soruları yanıtsız bıraktı.

 

New York’un ünlü cilt uzmanlarından Doktor Joshua Zeichner şu değerlendirmeyi yaptı: “Ellerde kabarcıkların veya tahrişlerin ortaya çıkması bir çok nedene bağlanabilir. İltihaplı enfeksiyondan dış etkenlere kadar… Ama en yaygın neden ellerin çok yıkanmasından ötürü kuruması olabilir. “

 

Trump’ın mikroplardan ve diğer bakterlerden ödü koptuğu için bu teorinin doğru olması ihtimali yüksek. Yani, Donald Trump’ın elindeki lekeler egzama belirtisi. Doktor Zeichner diğer olasılıkları da gözardı etmiyor: Golf sopasının sürtmesinden de olabilir Hatta, ele yeşil limon suyunun sıçraması bile bu kabarıklıklara yol açabilir.”