Youtube'da yayınladığı sağlık videolarıyla geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi başaran ünlü sosyal medya fenomeni Şifabul, yayınladığı videosunda karın yağlarının tehlikelerinden bahsederken, karın yağlarından kurtulmanın yöntemleri hakkında detaylı bilgiler verdi. 

 

Youtube'da yayınladığı sağlık videolarıyla geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi başaran ünlü sosyal medya fenomeni Şifabul, yayınladığı videosunda karın yağlarının tehlikelerinden bahsederken, karın yağlarından kurtulmanın yöntemleri hakkında detaylı bilgiler verdi. Son dönemde yayınladığı içeriklerle geniş kitlelerin beğenisini kazanan ünlü sosyal medya fenomeni Şifabul, yayınladığı videosunda karın yağlarının tehlikelerinden bahsederken, karın yağlarından kurtulmanın yöntemleri hakkında detaylı bilgiler verdi.

 

Obezitenin sağlığa zarar verdiği artık bilinen bir gerçek. Hele ki söz konusu olan karın yağları ise işler biraz daha ciddileşiyor. Karın yağları sadece daha geniş pantolonlar değil ciddi sağlık sorunlarını da beraberinde getirebilir.

 

Karın bölgesinde iki farklı tür yağ bulunur. Cildin hemen altındaki yağlar deri altı yağı olarak bilinir. Deri altı yağları bedenin diğer bölgelerindeki yağ kütleleriyle aynı şekilde davranır. Bu yağ tipi sağlığı tehdit etmez.

 

Diğer yandan iç organların arasındaki boşluklarda biriken karın yağları tehlike arz etmektedir. Bu bölgedeki yağlar bedenin normal çalışma şeklini bozan toksinler üretir. Bu toksinlerden biri olan sitokinler kalp hastalığı riskini arttırır ve bedenin insülin direncini düşürerek diyabet riskini arttırır.

 

Detayları aşağıdan öğrenebilirsiniz.