Karın Yağlarının Tehlikeleri Nelerdir? Nasıl Kurtulunur?

Youtube'da yayınladığı saÄŸlık videolarıyla geniÅŸ kitlelerin dikkatini çekmeyi baÅŸaran ünlü sosyal medya fenomeni Åžifabul, yayınladığı videosunda karın yaÄŸlarının tehlikelerinden bahsederken, karın yaÄŸlarından kurtulmanın yöntemleri hakkında detaylı bilgiler verdi. 

 

Youtube'da yayınladığı saÄŸlık videolarıyla geniÅŸ kitlelerin dikkatini çekmeyi baÅŸaran ünlü sosyal medya fenomeni Åžifabul, yayınladığı videosunda karın yaÄŸlarının tehlikelerinden bahsederken, karın yaÄŸlarından kurtulmanın yöntemleri hakkında detaylı bilgiler verdi. Son dönemde yayınladığı içeriklerle geniÅŸ kitlelerin beÄŸenisini kazanan ünlü sosyal medya fenomeni Åžifabul, yayınladığı videosunda karın yaÄŸlarının tehlikelerinden bahsederken, karın yaÄŸlarından kurtulmanın yöntemleri hakkında detaylı bilgiler verdi.

 

Obezitenin saÄŸlığa zarar verdiÄŸi artık bilinen bir gerçek. Hele ki söz konusu olan karın yaÄŸları ise iÅŸler biraz daha ciddileÅŸiyor. Karın yaÄŸları sadece daha geniÅŸ pantolonlar deÄŸil ciddi saÄŸlık sorunlarını da beraberinde getirebilir.

 

Karın bölgesinde iki farklı tür yaÄŸ bulunur. Cildin hemen altındaki yaÄŸlar deri altı yağı olarak bilinir. Deri altı yaÄŸları bedenin diÄŸer bölgelerindeki yaÄŸ kütleleriyle aynı ÅŸekilde davranır. Bu yaÄŸ tipi saÄŸlığı tehdit etmez.

 

DiÄŸer yandan iç organların arasındaki boÅŸluklarda biriken karın yaÄŸları tehlike arz etmektedir. Bu bölgedeki yaÄŸlar bedenin normal çalışma ÅŸeklini bozan toksinler üretir. Bu toksinlerden biri olan sitokinler kalp hastalığı riskini arttırır ve bedenin insülin direncini düÅŸürerek diyabet riskini arttırır.

 

Detayları aÅŸağıdan öÄŸrenebilirsiniz.