Youtube'da yayınladığı sağlık videolarıyla geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi başaran ünlü sosyal medya fenomeni Şifabul, yayınladığı videosunda kolik bebeği sakinleştirme yöntemleri hakkında bilgiler verdi. 

 

Youtube'da yayınladığı sağlık videolarıyla geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi başaran ünlü sosyal medya fenomeni Şifabul, yayınladığı videosunda kolik bebeği sakinleştirme yöntemleri hakkında bilgiler verdi. Son dönemde yayınladığı içeriklerle geniş kitlelerin beğenisini kazanan ünlü sosyal medya fenomeni Şifabul, yayınladığı videosunda kolik bebeği sakinleştirme yöntemleri hakkında bilgiler verdi.

 

Bebeklerin ağlaması gayet normal kabul edilir. Ancak bazı bebekler nedensiz yere ve uzun süreli ağlayabilir. Bu durumun adı kolik’tir ve böyle ağlayan bebeğe kolik bebek denir. Çocuk doktorları kolik tanısını koymak için “Üç kuralını” uygular.

 

Eğer bebek;

- Bir seferde en az üç saat ağlıyorsa

- Ağlama krizi haftada en az 3 gün sürüyorsa ve

- Bu durum üst üste en az 3 hafta sürüyorsa

Kolik bebek olarak adlandırılır.  Bu durum her 5 bebekten birinde görülür. Kolik, her ne kadar yıpratıcı ve yorucu olsa da bir hastalık değildir. Tamamen bitmesi için sadece zamanın geçmesini beklemek gerekir.

 

Detayları aşağıdan öğrenebilirsiniz.