Kadınların en önem verdiği şeylerden biri de makyajdır. Güzelliğe önem veren kadınlar makyaj yaparken ne kullanmalı?  Makyaj tüyoları nelerdir? Saçlarımıza nasıl bakmalıyız? Nelere dikkat etmeliyiz? Cevabı haberimizde...

 

1- Kulak çubuğu ile bozulan makyajınızı düzeltin: Eyeliner ya da farınız istediğiniz gibi olmadıysa bir kulak çubuğu yardımıyla kolayca düzeltebilirsiniz.

2- Eyelinerinizi dondurun: Eğer eyeliner fırçanızın ucu bozulduysa onu buzlukta 15 dakika beklettikten kullanmayı deneyin.

3- Fazla fondöten kullandıysanız ıslak bir tülbenti yüzünüze nazikçe bastırın.

4- Bir türlü çıkmayan rujları çıkartmak için göz makyajı temizleyicisini kullanabilirsiniz.

5- Kirpiklerinizi kıvırmak için kirpik kıvırıcınızı saç kurutma makinesi yardımı ile birkaç dakika ısıtın ve daha sonra kullanın. Üzerinden suya dayanıkla maskara ile geçerseniz sonuçlar daha da kalıcı olacaktır.

6- Kirpikleri nemlendirin: Eğer her gün maskara kullanmıyorsanız vazelin ile kirpiklerinize hafif bir parlaklık kazandırabilirsiniz.

7- Dolgun dudaklar: Dudaklara dolgunluk veren ürünlerin çoğunun içeriğinde tarçın vardır. Siz de kullandığınız dudak parlatıcısının içine biraz tarçın eklemeyi deneyin.

8- Kendi ruj renginizi yaratın: Eski ya da kullanmadığınız rujlarınızdan kestiğiniz parçaları bir kaba koyun ve mikrodalga fırında bir kaç dakika bekletin. Isınan karışımı bir kaba koyun ve soğuduğunda size özel yeni renginiz hazır.

9- Parfümünüzü son damlasına kadar kullanın: Şişenin sonunda kalan son damla parfümünüzü bir kreminize ya da düş jelinizin içine boşaltın.

10- Zeytinyağı ile makyaj temizleyin: Makyaj temizlemenin en doğal aynı zamanda göz çevrenize bakım yapan yolu pamuğa dökeceğiniz bir miktar zeytinyağı.

11- Farları dudağınıza sürün: Daha dolgun dudaklar için buzlu tonlarda bir göz farınızı dudaklarınıza sürün ve üzerine rujunuzu sürün.

12- Beyaz far: Beyaz far gözlerinizi hem daha büyük gösterir hem de ortaya çıkmasını sağlar. Renkli farlardan önce göz kapağınıza beyaz far sürmeyi ihmal etmeyin.

13- Kartta maskara: Maskara sürerken bir kartviziti alt kirpiklerinize yaslayın, böylece etrafa dağılmadan düzgün bir şekilde sürebilirsiniz.

14- Yakanıza bulaşan makyaj: Hepimizin başına gelmiştir gömlek yakasında fondöten izi. Bu lekelere biraz traş kremi sürün ve ıslak bir bezle silin.

15- Kaşıkla kirpik kıvırma: Bir çay kasığını ısıtın ve kıvrık kısmını kirpiklerinize dayayın. Neden daha önce düşünemediğinize üzülmeyin.

16- Çilek beyazı dişler: Daha beyaz dişler için pahalı diş macunları almanıza gerek yok onun yerine dişinize çilek sürün çünkü meyve oluşan lekeleri ortadan kaldırır.

17- Makyajınızı her zaman arabada yapın: Çünkü banyonuzdakinden çok daha iyi bir ışık elde edersiniz. Tüm makyajı yapmasanız da ufak düzeltmeleri arabanın dikiz aynasında yapın.

18- Primer yerine aloe-vera: Aloe vera jelleri ile makyajınız çok daha kalıcı olacaktır.

19- Yüzünüze kakao: Allık yerine kakao ile istediğiniz bronz görüntüyü elde edebilirsiniz.