Memleket Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce Twitter sayfasından yaptığı paylaşımda konut fiyatlarını eleştirirken, ekonomi politikaları ile ilgili dikkat çeken açıklamalar yaptı. 

 

Memleket Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce Twitter sayfasından yaptığı paylaşımda konut fiyatlarını eleştirirken, ekonomi politikaları ile ilgili dikkat çeken açıklamalar yaptı. Son dönemde yaptığı açıklamalarla geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi sürdüren Memleket Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce Twitter sayfasından yaptığı paylaşımda konut fiyatlarını eleştirirken, ekonomi politikaları ile ilgili dikkat çeken açıklamalar yaptı. 

 

Twitter sayfasından yaptığı paylaşımda konut fiyatlarıyla ilgili Memleket Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce şu açıklamayı yaptı: 

 

 

Olmayan mülteci ve sığınmacı politikası, olmayan sınır güvenliği neticesinde ülkemize giren milyonlarca insanın, konut fiyatları ve kiralar üzerinde oluşturduğu baskı yetmezmiş gibi vatandaşlık için yabancılara yapılan konut satışları, konut fiyatlarını astronomik düzeylerde artırmakta ve vatandaşlarımız barınma sorunu yaşamaktadır.

 

Yaşadığımız deprem felaketi nedeniyle büyükşehirlere deprem bölgesinden gerçekleşen göç, bu şehirlerimizdeki kiraları ve ev fiyatlarını daha da artırmıştır.

 

Erdoğan 10 ayrı sarayı kullandığı için barınma sorununu bilmez, duymaz, görmez. Biz barınma sorununu biliyoruz, nasıl çözeceğimizi de:

 

1) Yabancıya konut satışını hemen durduracağız.

2) Mal sahipleri arasındaki davalar nedeniyle boş kalan konutlara Devlet olarak geçici el koyacağız.

3) Boş tutulan konutlar için ek vergiler getireceğiz.

4) Tapudaki alım satımların gerçek değerler üzerinden yapılmasını sağlayacak gerekirse her işlem için eksper raporu talep edeceğiz.

5) Bütün paranın gayrimenkule akmasına neden olan yanlış ekonomi politikalarını hemen terk edeceğiz.