Zenginler ve ünlüler gerek iş, gerekse özel yolculuklarını özel jetlerle yapıyorlar. Bu çok özel yolculukları organize eden şirketin sahibi Rob Dellibovi, adres defterinin talepleri çok yüksek düzeye çıkabilen bu tür yolcuların isimleriyle tepelemesine dolu olduğunu söyledi ve çoğu kez baş edilmesi zor olan müşterileriyle ilgili bazı ipuçları verdi.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

İşte birkaçı:

 

Bir ödül vermek, bir filmin galasına katılmak, bir konsere yetişmek veya tatile çıkmak için Dellivoli’nin müşterilerinin çoğu özel jet istiyor. Özel jetlerin karbon di oksit salınımıyla küresel ısınmaya katkıda bulunmaları hiç birinin umurunda değil. Gerekçeleri: Güvenlik nedeniyle tarifeli seferlerle yolculuk edemeyiz. Aslında kimliklerini gizleyerek ticari uçuşlarla istedikleri yere gidebilirler, çünkü gerek havalimanları, gerekse uçaklardaki business class bölümü, yeterince güvenlik önlemi sağlıyor.

 

Özel jetlerle yolculuk eden müşteriler, gidecekleri yere ulaşınca havaalanından kalacakları otele kadar ya polis ekipleri eşlik ediyor ya da helikopterle ulaştırılıyor. Müşterinin havaalanında beklememesi hayati bir sorun Jetten iner inmez kendilerini bekleyen araca binip dosdoğru otele gidiyorlar.

 

Zengin bazı müşteriler otel rezervasyonunda  sorun yaşatabiliyor. Bazıları, örneğin, Hilton otelinde bir odaya razı olurken, bazıları da “Four Seasons’un kral dairesi olmazsa adımımı bile atmam” diye diretiyor.

 

Ama her zaman Ritz, Mandarin Oriental veya Peninsula gibi büyük ve lüks otellerde yer ayırtmıyorum. Bazı müşterilerim ambiyansı çok hoş butik otelleri tercih edebiliyorlar. Ama bu durumda, odaların tümünü rezerve etmek gerekiyor. Böylece müşteriye, “Otel tümüyle bize ait. Kimseyle karşılaşmayacaksınız” güvencesi verebiliyorum.

 

Ünlüler ve zenginler çoğu kez sahte bir isimle rezervasyon yaptırıyorlar. Dellivoli ve ekibi starların ve zenginlerin gerçek ve sahte isimlerinin yer aldığı bir listeyi gözleri gibi koruyorlar. Ve hep yanlarında taşıyorlar. Bini aşkın müşterilerinin hangi gün, hangi saatte kendilerini arayıp isteklerini ileteceklerini başka türlü nasıl bilebilirler ki?

 

Dellivoli müşterilerinin tuhaf taleplerinde örnekler de veriyor: Bir gün bir müşterim benden kalacağı otel odasında kendisini orta boy bir köpeğin karşılamasını istedi. Hayvanla 2 saat kadar oynadı, sonra köpek sahibinin yanına döndü. Müzisyen olan başka bir müşteri odasında çok sayıda ünlü bir konfeksiyon markasının paketleriyle doldurulmasını istedi. Bir başkası  iç çamaşırları, çorapları, gömlekleri için paketler hazırlamamı ve her birini gideceği ülkelerin her birine göndermemi talep etti.