Ünlüler Ve Zenginler Nasıl Seyahat Ediyorlar?

Zenginler ve ünlüler gerek iÅŸ, gerekse özel yolculuklarını özel jetlerle yapıyorlar. Bu çok özel yolculukları organize eden ÅŸirketin sahibi Rob Dellibovi, adres defterinin talepleri çok yüksek düzeye çıkabilen bu tür yolcuların isimleriyle tepelemesine dolu olduÄŸunu söyledi ve çoÄŸu kez baÅŸ edilmesi zor olan müÅŸterileriyle ilgili bazı ipuçları verdi.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Ä°ÅŸte birkaçı:

 

Bir ödül vermek, bir filmin galasına katılmak, bir konsere yetiÅŸmek veya tatile çıkmak için Dellivoli’nin müÅŸterilerinin çoÄŸu özel jet istiyor. Özel jetlerin karbon di oksit salınımıyla küresel ısınmaya katkıda bulunmaları hiç birinin umurunda deÄŸil. Gerekçeleri: Güvenlik nedeniyle tarifeli seferlerle yolculuk edemeyiz. Aslında kimliklerini gizleyerek ticari uçuÅŸlarla istedikleri yere gidebilirler, çünkü gerek havalimanları, gerekse uçaklardaki business class bölümü, yeterince güvenlik önlemi saÄŸlıyor.

 

Özel jetlerle yolculuk eden müÅŸteriler, gidecekleri yere ulaşınca havaalanından kalacakları otele kadar ya polis ekipleri eÅŸlik ediyor ya da helikopterle ulaÅŸtırılıyor. MüÅŸterinin havaalanında beklememesi hayati bir sorun Jetten iner inmez kendilerini bekleyen araca binip dosdoÄŸru otele gidiyorlar.

 

Zengin bazı müÅŸteriler otel rezervasyonunda  sorun yaÅŸatabiliyor. Bazıları, örneÄŸin, Hilton otelinde bir odaya razı olurken, bazıları da “Four Seasons’un kral dairesi olmazsa adımımı bile atmam” diye diretiyor.

 

Ama her zaman Ritz, Mandarin Oriental veya Peninsula gibi büyük ve lüks otellerde yer ayırtmıyorum. Bazı müÅŸterilerim ambiyansı çok hoÅŸ butik otelleri tercih edebiliyorlar. Ama bu durumda, odaların tümünü rezerve etmek gerekiyor. Böylece müÅŸteriye, “Otel tümüyle bize ait. Kimseyle karşılaÅŸmayacaksınız” güvencesi verebiliyorum.

 

Ünlüler ve zenginler çoÄŸu kez sahte bir isimle rezervasyon yaptırıyorlar. Dellivoli ve ekibi starların ve zenginlerin gerçek ve sahte isimlerinin yer aldığı bir listeyi gözleri gibi koruyorlar. Ve hep yanlarında taşıyorlar. Bini aÅŸkın müÅŸterilerinin hangi gün, hangi saatte kendilerini arayıp isteklerini ileteceklerini baÅŸka türlü nasıl bilebilirler ki?

 

Dellivoli müÅŸterilerinin tuhaf taleplerinde örnekler de veriyor: Bir gün bir müÅŸterim benden kalacağı otel odasında kendisini orta boy bir köpeÄŸin karşılamasını istedi. Hayvanla 2 saat kadar oynadı, sonra köpek sahibinin yanına döndü. Müzisyen olan baÅŸka bir müÅŸteri odasında çok sayıda ünlü bir konfeksiyon markasının paketleriyle doldurulmasını istedi. Bir baÅŸkası  iç çamaşırları, çorapları, gömlekleri için paketler hazırlamamı ve her birini gideceÄŸi ülkelerin her birine göndermemi talep etti.



Etiketler: