42 yaşındaki Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Andern ülkesinin Napier kentinde partisi tarafından düzenlenen bir etkinlikte halka seslenirken, artık enerjisinin kalmadığını ve görevini bıraktığını açıkladı. 

 

42 yaşındaki Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Andern ülkesinin Napier kentinde partisi tarafından düzenlenen bir etkinlikte halka seslenirken, artık enerjisinin kalmadığını ve görevini bıraktığını açıkladı. 42 yaşındaki Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Andern ülkesinin Napier kentinde partisi tarafından düzenlenen bir etkinlikte halka seslenirken, artık enerjisinin kalmadığını ve görevini bıraktığını açıkladı. 

 

37 yaşında Yeni Zelanda'nın Başbakanı olan ve en genç başbakan olarak tarihe geçen Jacinda Ardern daha fazla enerjisinin kalmadığını belirterek 42 yaşındayken istifa etti ve tüm dünyayı şaşırttı. Ardern istifa etse de, ülke tarihinin en kötü terör saldırısı, ölümcül bir yanardağ patlamasındaki iz bırakan liderliği ve dünyayı sınayan salgındaki başarılı performansıyla konuşuldu.

 

42 yaşında istifa etti!

 

NPR’den Ashley Westerman’ın haberine göre; Jacinda Ardern Perşembe günü düzenlediği basın toplantısında istifa ettiğini açıklarken yaptığı açıklama ülkesinde şok etkisi yarattı. 42 yaşındaki Başbakan partisinin Yeni Zelanda’nın Napier kentinde düzenlenen bir etkinliğinde konuşurken artık zamanının geldiğini ve enerjisinin kalmadığını belirterek istifa etmeye karar verdiğini açıkladı. Sözlerine devam eden Ardern “Ayrıcalıklı roller, sorumluluk getirdiği için bu kararı aldım ve gidiyorum. Sorumluluğunu bilirsen ne zaman liderlik edeceğini, ne zaman ise bırakacağını bilmelisin. Bu görevin neler getirdiğini ben biliyorum. Şuan ne yapamayacağımı da biliyorum. Bu kadar basit” ifadelerini kullanırken istifa ettiğini açıkladı. 14 Ekim’de ülkeyi genel seçime götüreceğini açıklayan Andern istifa etse de, ülke tarihinin en kötü terör saldırısı, ölümcül bir yanardağ patlamasındaki iz bırakan liderliği ve dünyayı sınayan salgındaki başarılı performansıyla konuşuldu.