Yeni Zelanda Şokta! Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Andern İstifa Etti!

42 yaşındaki Yeni Zelanda BaÅŸbakanı Jacinda Andern ülkesinin Napier kentinde partisi tarafından düzenlenen bir etkinlikte halka seslenirken, artık enerjisinin kalmadığını ve görevini bıraktığını açıkladı. 

 

42 yaşındaki Yeni Zelanda BaÅŸbakanı Jacinda Andern ülkesinin Napier kentinde partisi tarafından düzenlenen bir etkinlikte halka seslenirken, artık enerjisinin kalmadığını ve görevini bıraktığını açıkladı. 42 yaşındaki Yeni Zelanda BaÅŸbakanı Jacinda Andern ülkesinin Napier kentinde partisi tarafından düzenlenen bir etkinlikte halka seslenirken, artık enerjisinin kalmadığını ve görevini bıraktığını açıkladı. 

 

37 yaşında Yeni Zelanda'nın BaÅŸbakanı olan ve en genç baÅŸbakan olarak tarihe geçen Jacinda Ardern daha fazla enerjisinin kalmadığını belirterek 42 yaşındayken istifa etti ve tüm dünyayı ÅŸaşırttı. Ardern istifa etse de, ülke tarihinin en kötü terör saldırısı, ölümcül bir yanardaÄŸ patlamasındaki iz bırakan liderliÄŸi ve dünyayı sınayan salgındaki baÅŸarılı performansıyla konuÅŸuldu.

 

42 yaşında istifa etti!

 

NPR’den Ashley Westerman’ın haberine göre; Jacinda Ardern PerÅŸembe günü düzenlediÄŸi basın toplantısında istifa ettiÄŸini açıklarken yaptığı açıklama ülkesinde ÅŸok etkisi yarattı. 42 yaşındaki BaÅŸbakan partisinin Yeni Zelanda’nın Napier kentinde düzenlenen bir etkinliÄŸinde konuÅŸurken artık zamanının geldiÄŸini ve enerjisinin kalmadığını belirterek istifa etmeye karar verdiÄŸini açıkladı. Sözlerine devam eden Ardern “Ayrıcalıklı roller, sorumluluk getirdiÄŸi için bu kararı aldım ve gidiyorum. SorumluluÄŸunu bilirsen ne zaman liderlik edeceÄŸini, ne zaman ise bırakacağını bilmelisin. Bu görevin neler getirdiÄŸini ben biliyorum. Åžuan ne yapamayacağımı da biliyorum. Bu kadar basit” ifadelerini kullanırken istifa ettiÄŸini açıkladı. 14 Ekim’de ülkeyi genel seçime götüreceÄŸini açıklayan Andern istifa etse de, ülke tarihinin en kötü terör saldırısı, ölümcül bir yanardaÄŸ patlamasındaki iz bırakan liderliÄŸi ve dünyayı sınayan salgındaki baÅŸarılı performansıyla konuÅŸuldu.