103 Yaşında Ehliyetsiz Arabaya Atlayıp Gece Yarısı Şehir Turuna Çıktı!

İtalya’nın kuzeyindeki Emilie-Romagne bölgesindeki Ferrare kenti yakınlarında trafik polisleri gecenin hayli ileri bir saatinde yaşlı mı yaşlı bir kadını durdurdular: Aracın sigortası yoktu, ehliyetin süresi çoktan dolmuştu ve sürücü 103 yaşındaydı! 13 bin nüfuslu Bondeno kasabasında oturan Giuseppina Molinari adlı yaşlı kadın evinden 20 kilometre uzaklıktaki Ferrare’de bulunan arkadaşlarını ziyarete gittiğini anlattı.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Güvenlik görevlileri kasabanın merkeznde bir arabanın tehlikeli manevralar yaptığı ihbarını alınca, olay yerine gittiler. Sürücünün 1920 doğumlu bir kadın olduğunu belirleyince şaşkınlıklarını gizleyemediler. Kadın, “Yaşıma bakmayın, çok iyi araba kullanıyorum” diyordu.

 

Asırlık kadının ehliyetinin süresi 2 yıl önce dolmuştu. Ancak yolunu kaybetmişti. Gecenin o vaktinde aynı sokakları dolaşıp duruyordu. Görevliler kadını evine götürdüler. Ancak evinde oturup kalacak biri değildi. “Bir Vespa veya bir küçük motosiklet alıp gezmeye devam edeceğim” dedi. İtalya’da 80 yaşın üstündeki sürücülerin, ehliyetlerinin yenilenmesi için 2 yılda bir doktor kontrolünden geçmeleri gerekiyor.