2020 Altın Portakal Adaylarından Koku Filminin Oyuncularından Önder Yalçın Kimdir?

2020 Altın Portakal Film Festivali Ulusal Uzun Metraj Film adaylarından Koku'da Yunus Emre Yıldırımer ve Nergis Öztürk gibi oyuncularla birlikte rol alarak dikkat çeken Önder Yalçın kariyerinde hızla yükselmeye devam ediyor. 

 

2020 Altın Portakal Film Festivali Ulusal Uzun Metraj Film adaylarından Koku'da Yunus Emre Yıldırımer ve Nergis Öztürk gibi oyuncularla birlikte rol alarak dikkat çeken Önder Yalçın kariyerinde hızla yükselmeye devam ediyor. 57. Altın Portakal Film Festivali yaklaşırken Önder Yalçın hakkında bilgi sahibi olmak isteyen okuyucularımız için ünlü oyuncu hakkındaki önemli bilgiler derledik. Önder Yalçın kimdir? İşte detaylar..

 

Önder Yalçın kimdir? 

 

11.04. 1986 İstanbul doğumludur. Üniversitedeki bir tiyatro kulübündeki bir öğretmenin yönlendirmesiyle Müjdat Gezen tiyatrosunda profesyonel tiyatro yaşamına baslar. Daha sonra reklam filmlerinde oynamaya başlayan Önder Yalçın artık kamera önünde de kendini göstermeye başlamıştır. Karakteristik yüz hatlarından dolayı diğer oyuncular arasından sıyrılıp yaklaşık 20 tane reklam filminde başrol olarak gördüğümüz oyuncu,  ünlü komedyen Cem Yilmaz ile projeler yapmıştır. Oğuzhan Uğur'un ilk yönetmenlik deneyimi olan Ağır Abi filminde Önder Yalçın,  ilk sinema sektörüne girişini başrol olarak açmıştır ve Krallar Kulübü gibi sevdiğimiz filmlerde sinema sektöründe bizimle olmaya tutkuyla devam etmiştir. Son olarak oynadığı Yasin Çetin ve Barış Gördağ’ın yönettiği  KOKU filmi bu sene 57. Antalya Altın Portakal filmi de Premierini yapacak ve ana yarışmada yarışacak.

 

Önder Yalçın

 

Oyuncumuz; tarihte de içinde bir çok sanatçıyı barındıran Beyoğlu’nda sanatla daha çok iç içe olabilmek için Galata’da sanatı canlı tutabileceğini düşündüğü bir eve taşınmış; sanatı bir yaşam biçimi haline getirmeyi hedeflemiştir. Bu evde pandemi sürecinde boş durmayıp Apachiman isimli tek kişilik bir gösteri hazırlar ve bu oyunu pandemiden dolayı evde oynamaya baslar. Oyunda hayatının değişimini dönüşümünü ve oyunculuk serüveninde başından geçen komik olayları anlatır. Oyunu Istanbul'un çeşitli sahnelerinde de oynamaya başlar ve seyirciden büyük beğeni alır. Sonra bu sanat kokan tarihi evin gerçek hikayesi ortaya çıkar. Hikaye şudur ki bu evde 90'larda Yılmaz Erdoğan yaşamıştır. İlerde Türkiye’nin en başarılı sanatçılarından biri olacak olan Yılmaz Erdoğan burada ilk hikayelerini yazmıştır. Kendisine bu evle ilgili durum anlatılınca şu cevabı vermiştir :

 

    - Evet orası stand up'ın doğduğu evdir.

 

  Şimdi ise merakla beklenen şey Yılmaz Erdoğan’ın  eski evine ne zaman geleceğidir.

 

Oyuncu Önder Yalçın’ın Yılmaz Erdoğan’ın eski evinde onun karşısında oyun oynamanın inanılmaz mutluluk vereceğini ve bir şekilde hiç tanışmasalar da  bu evden dolayı aralarında bir bağ olduğunu düşünüyor.

 

 

Önder Yalçın

 

Önder Yalçın'ın rol aldığı projeler nelerdir? 

 

Oynadığı Reklam Filmleri

 

D&R

Türk Telekom Avrupa (Cem Yılmaz)

Türk Telekom Arena (Cem Yılmaz)

İş Bankası (Cem Yılmaz)

Garanti Bankası

Tadelle

Koska

Elektro World

 

Önder Yalçın

 

Sinema Filmleri

 

Ağır abi

Krallar Kulübü

Kiraz Mevsimi

Reis

Koku

 

Oynadığı Dizi

Acayip Hikayeler (rakkase)