2022 Bitmeden İzlenmesi Gereken Ödüllü 4 Türk Filmi Nelerdir?

Adını sıklıkla duyduğumuz yaptıkları işler ile sanat esintisini hissettiğimiz ünlü yönetmenlerin ödüllü filmleri tüm detayları ile gelin birlikte inceleyelim.

 

​Adını sıklıkla duyduğumuz yaptıkları işler ile sanat esintisini hissettiğimiz ünlü yönetmenlerin ödüllü filmleri tüm detayları ile gelin birlikte inceleyelim.

 

1) Uzak 

 

Nuri Bilge Ceylan'ın yönetmenliğini yaptığını bol ödüllü bir film. Film hayatın anlamını yitiren ve uzaklaşmak isteyen bir adamı ve hayallerinin peşinden giden bir genci anlatıyor. Oldukça sade olan bu film, Cannes Film Festivali'nden en iyi erkek oyuncu ödülüyle döndü.

 

2) Pandora'nın Kutusu 

 

Yeşim Ustaoğlu'nun yönetmenliğini yaptığı film, birbiriyle iletişimi kopan üç kız kardeşin annelerinin kaybolmasıyla yeniden bir araya gelişini anlatıyor. Annelerini Trabzon'dan İstanbul'a getiren kardeşlerin sınavı oldukça zor oluyor. Bu sınavdan başarıyla geçebilen tek kişi ise yaşlı kadının torunu Murat. Pandora'nın Kutusu, San Sebastian ve Amiens Film Festivallerinden toplamda üç ödül aldı.

 

3) Yeraltı 

 

Zeki Demirkubuz'un yönetmenliğini yaptığı Yeraltı filmi, Dostoyevski'nin Yeraltı'ndan Notlar kitabından asinlendiği bir yapıt. Muharrem, nefret ettiği eski arkadaşlarının akşam yemeğine kendisini zorla davet ettirir ve didişmeler başlar. Eski defterlerin açılmasıyla utanç dolu hesaplaşmalarla karşı karşıya kalır karakterlerimiz. Film, Hindistan Osians Cinefan film festivali'nden ödülle döndü. 

 

4) Bal 

 

Bal, Semih Kaplanoğlu'nun Yusuf Üçlemesi'nin üçüncü filmi. Hikaye, Yusuf'un rüyasını babasına anlatmasıyla ve bu rüyanın bir sır olduğunu öğrenmesiyle başlıyor. Babasının ormana gidip tekrar dönmesiyle içine kapanan Yusuf, bir gün tüm cesaretini toplayıp ormana babasını aramaya gidiyor. Film, Berlin'den Altın Ayı Ödülü ile dönüyor ve Türk sinema tarhinin en başarılı filmlerinden birisi olarak kabul ediliyor.