30 Yıl Boyunca Her Ay 20 Bin Euro Gelire Ne Dersiniz?

“EuroMillions” 9 Avrupa ülkesinin ortak lotosu. Ülkeler şunlar: Fransa, İngiltere, İrlanda, Belçika, Lüksemburg, Portekiz, İspanya, Avusturya, İsviçre. 

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Haftada iki (Salı ve Cuma akşamları) çekiliş yapılıyor. 7 Şubat 2004’te başlayan, yani neredeyse 20 yıllık olan “EuroMillions” bugüne kadar sözkonusu 9 ülkeye epey milyoner kazandırdı. Gerçi çoğu servetlerini har vurup harman savurdu ama, o ayrı bir konu..

 

Şimdi bu ortak lotoya, yine ortak bir kardeş geliyor: “Eurodreams”. Yani, Avrupa veya “Euro” rüyası. 30 Ekim’de oynanmaya başlanacak, 6 Kasım’da ilk çekiliş yapılacak.

 

Yeni lotoya 8 ülkede yaşayanlar katılabilecek: Fransa, Lüksemburg, Belçika, Portekiz, İspanya, Avusturya, İrlanda, İsviçre. Yani, “EuroMillions”dan farklı olarak, İngiltere bu yeni lotoda yok.

 

Oyuncular, 1 ile 40 arasındaki sayılardan 6’sını ve ek olarak “Dream Number” denilen 1 ile 5 arasındaki beş sayıdan birini işaretleyecekler.

 

Büyük ikramiyeyi kazanana 30 yıl boyunca ayda 20 bin Euro ödenecek. İkinci sıradakilere ile 5 yıl boyunca ayda 2 bin Euro.

 

İkramiyeyi kazananlar, tahsilatın tümünü yapamadan ölürse, kalan tutar mirasçılarına ödenecek.

 

Bu yeni loto ile yenilik ve heyecan arayan 25-40 yaş grubunun hedef kitle olarak belirlendiği açıklandı.



Etiketler: